Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skonis ir aromatas pakerės: supaprastintas plovas moliniuose indeliuose

Tikras uzbekiškas plovas ruošiamas kruopščiai ir ilgai, tačiau ne visada turime tokiam laiko. Laimė, jog šis patiekalas gali būti itin pagreitintas ir supaprastintas. Kviečiame pasiruošti plovo, kuris troškinamas į orkaitę pašautuose porcijiniuose indeliuose. Visi, kas valgys, liks sužavėti!
Plovas moliniuose indeliuose
Plovas moliniuose indeliuose / Fotolia nuotr.

Ingredientai (4 asm.)

  • 400 g kiaulienos arba vištienos, supjaustytos nedideliais kubeliais;
  • 2 st. ryžių, porą valandų pamirkytų šiltame vandenyje;
  • 2 morkos, supjaustytos plonais šiaudeliais;
  • 1 didelis svogūnas, supjaustytas griežinėliais;
  • 4 skiltelės česnako;
  • 2 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 4 st. verdančio vandens;
  • 1 arbat. šaukšt. plovui skirtų prieskonių.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, suberkite svogūnus ir morkas, kol šiek suminkštės ir pakvips. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite. Mėsos gabaliukus taip pat pakepinkite, kol pasidengs plutele.

2. Verdančiame vandenyje išmaišykite druską ir plovui skirtus prieskonius.

3. Plovą porcijiniuose indeliuose sluoksniuokite taip: pirmiausiai pakepinta mėsa, tada morkos su svogūnais, galiausiai – ryžiai, o tada į kiekvieno indelio vidurį įsmeikite po nesmulkintą česnako skiltelę. Į kiekvieną indelį įpilkite po stiklinę karšto vandens.

4. Uždenkite indelius folija, dėkite į iki 160 °C įkaitintą orkaitę ir troškinkite 30–45 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai