„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Skonių eksperimentai: šokoladinis padažas su aitriąja paprika

Seniai praėjo tie laikai, kai šokoladą tekdavo rinktis iš trijų rūšių: juodojo, pieniško ar baltojo. Šiandien nebestebina niekas: šokoladas bei jo gaminiai yra gardinami įvairiais prieskoniais, pagardais ir priedais. Nuo sūrių sausainių iki šaldančių mėtų, nuo jogurtinių įdarų iki deginačių aitriųjų paprikų...
Šokoladinis padažas su čili pipirais
Šokoladinis padažas su aitriąja paprika. / Astos Černės nuotr.

Juodojo šokolado kartumas, subtiliai suderintas su švelniai deginančiu aitriųjų paprikų aštrumu, šokolado gaminiams suteikia visiškai kitų skonio spalvų.

Šįkart skonių eksperimentų mėgėjams siūlome namuose pasigaminti aitriosiomis paprikomis pagardintą šokoladinį padažą. Švelniai kartų ir šiek tiek kandantį liežuvio galiuką. Gardinkite juo ledus, pyragus ir pyragėlius, savaitgalio pusryčiams iškeptus blynus ar vaflius. Atraskite šiek tiek kitokį šokolado skonį – šokoladinį padažą paruošite itin lengvai ir greitai, o tuomet galėsite ilgai ir maloniai mėgautis pikantišku, bet labai gardžiu desertu. Skanaus!

Šokoladinis padažas su aitriosiomis paprikomis
Receptas: Šokoladinis padažas su aitriosiomis paprikomis
6 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
5.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 150.00 g
Medus: 100.00 g
Kakava: 75.00 g (tamsios)
Grietinėlė: 180.00 ml
Sviestas: 100.00 g
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (0.5 - malto)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (maltų - čili)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Į vidutinio dydžio prikaistyvį suberkite cukrų, sudėkite medų, suberkite kakavos miltelius ir supilkite grietinėlę.
  2. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kartais pamaišydami, kol masė užvirs. Sumažinkite ugnį ir toliau virkite, nuolat maišydami, apie 5 minutes.
  3. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Įmaišykite sviestą, vanilės ekstraktą, maltą cinamoną, aitriąją papriką ir žiupsnelį druskos.
  4. Suberkite gabalėliais sulaužytą juodąjį šokoladą. Išmaišykite, kol šokoladas ištirps.
  5. Paragaukite ir, jei norite, pagardinkite prieskoniais pagal skonį.
  6. Palikite padažą šiek tiek atvėsti. Tuomet supilkite į sandariai užsidarantį indelį. Šaldytuve galite laikyti iki mėnesio. Prieš patiekdami, pusę minutės pašildykite mikrobangų krosnelėje, kad sutvirtėjęs kremas vėl taptų padažo konsistencijos.
Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs