Reikės:
- 300 g konservuotų pievagrybių;
- 2 virtų morkų;
- 200 g fermentinio sūrio;
- 4-5 vnt. marinuotų agurkų;
- 500 g rūkytos arba keptos vištienos;
- 3 virtų bulvių;
- 300 g majonezo;
- 1 v.š. garstyčių;
- Druskos, pipirų.
Gamyba:
Torto formą išklojame maistine plėvele. Į dubenį dedame majonezą, šaukštą garstyčių, beriame druskos ir pipirų. Išmaišome. Šiuo majonezu pertepsime kiekvieną mišrainės sluoksnį.
Ant formos apačios dedame konservuotus pievagrybius galvutėmis į apačią. Sudedame virtas ir per smulkią burokinę tarką tarkuotas morkas. Tarkuotą fermentinį sūrį. Smulkiai pjaustytus marinuotus agurkus. Kubeliais pjaustytą rūkytą arba keptą vištieną. Galiausiai dedame smulkiai pjaustytas virtas bulves. Mišrainę dedame į šaldytuvą. Patiekiant išverčiame į lėkštę, kad pievagrybiai būtų viršuje. Papuošiame.
P.S. Kiekvieną sluoksnį tepame pagardintu majonezu.
Bulves ir morkas verdame kaip baltai mišrainei su lupenomis.
Skanaus Jums linki Aurimėlis!