Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smagu ir sveika patriaukšti: keptos kukurūzų burbuolės

Saldūs kukurūzai gali būti ir užkandis, ir desertas. Labiausiai juos mėgsta vaikai, o svarbiausia, kad kukurūzus nesunku paruošti ir šis užkandis yra sveikas. Tad jei ruošiatės į gamtą, į krepšį įsimeskite kiekvienam valgytojui po vieną burbuolę, nes šiuo skanėstu dažniausiai nesinori dalintis. Savo mėgstamiausią receptą kviečia išbandyti Laura ir Paulius.
Kepti kukurūzai
Kepti kukurūzai / „Scanpix“ nuotr.

Reikės:

  • 4 kukurūzų burbuolių,
  • 1 valg. š. sviesto,
  • žiupsnelio druskos.

Pagardinimui:

  • 1 arb. š. majonezo,
  • čili pipiriukų,
  • trupučio laimo sulčių,
  • smulkintos kalendros,
  • barbekiu padažo,
  • čederio sūrio,
  • pomidorų padažo,
  • smulkintų svogūnų laiškų,
  • pesto padažo,
  • žiupsnelio tarkuoto parmezano.

Gaminimas:

Išlukštentas kukurūzų burbuoles 5 minutes kepkite įkaitintame grilyje.

Kukurūzus apverskite ant kitos pusės, aptepkite tirpintu sviestu, pabarstykite druska ir kepkite dar 5 minutes.

Iškepusias burbuoles dėkite į lėkštę ir pagardinkite pagal savo skonį:

  • aptepkite šaukšteliu pomidorų padažo ir pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais;
  • aptepkite majonezu, pagardinkite čili pipiriukais, smulkinta kalendra ir laimo sultimis;
  • aptepkite barbekiu padažiu ir pabarstykite tarkuotu čederiu;
  • aptepkite pesto padažu ir pagardinkite tarkuotu parmezanu;
  • atraskite savo pagardą!

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai