„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Smagurių džiaugsmui: tobuli lietiniai su užburiančiu įdaru

Prisipažinkite – ne visada pavyksta iškepti tobulus lietinius. Griebkite šį receptą, vyniokite skirtingus įdarus ir valgytojai nuolat klaus: kada vėl blynai?
Lietiniai
Lietiniai / Shutterstock nuotr.

Blyneliams reikės:

  • 300 ml pieno,
  • 160 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų,
  • 1 kiaušinio,
  • Šaukštelio cukraus, žiupsnelio druskos.

Kremui reikės:

  • 250 g varškės,
  • 200 ml grietinėlės,
  • 2 šaukštų saldinto sutirštinto pieno.
  • Patiekti su jogurtu, šviežiomis arba šaldytomis uogomis.

Gaminimas:

Lietinių tešlai dubenyje iki vientisumo sumaišykite persijotus kvietinius miltus, pieną, kiaušinį, cukrų. Nepamirškite įberti žiupsnelio druskos.

Tešlą iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir apie pusvalandį palikite pastovėti šiltai, kad išbrinktų miltai. Lietinius kepkite įkaitintoje keptuvėje, sumažinę kaitrą.

Kremui skirtą trintą varškę sumaišykite su sutirštintu pienu. Įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę. Paruošta mase aptepkite lietinius, sulankstykite juos trikampėliais ir tiekite su jogurtu ir šviežiomis arba šaldytomis uogomis arba apliekite tirpintu šokoladu. Tik nesutirpkite iš malonumo!

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs