Smaližiams – nauji skanumynų receptai

Už šių skanumynų receptus dėkojame Ji24.lt skaitytojams, kurie dalyvauja konkurse „Mano gardus ruduo“ ir siunčia savo mėgstamiausių patiekalų receptus.
Moliūginis varškės pyragas
Moliūginis varškės pyragas / Recepto autorės nuotr.

Dalyvauti konkurse galite ir jūs – tereikia atsiųsti receptą ir patiekalo nuotrauką. Plačiau skaitykite ČIA.

Burnoje tirpstantys florentinai
Receptas: Burnoje tirpstantys florentinai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.2 / 14
Receptas
Ingredientai
Dribsniai: 1.00 vnt. (kukurūzų (nesaldžių) - pakuotė)
Kondensuotas pienas: 1.00 vnt. (indelis)
Migdolai: 1.00 sauja (drožlių)
Sėmenų sėklos: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Kukurūzų dribsnius, kondensuotą pieną, migdolus bei sėmenų sėklytes sumaišykite dideliame dubenyje. Turi gautis gan tirštoka masė.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, sudėkite po kupiną šaukštą šios masės ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  3. Kepkite, kol gražiai paskrus (apie 7–8minutes). 

Receptą atsiuntė Indrė R.

Suskleisti
Obuolių rožytės
Receptas: Obuolių rožytės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 21
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 3.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Tešlą atšildykite. kiekvieną  tešlos lakštą perpjaukite išilgai.
  2. Obuolius perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  3. Užvirinkite maždaug litrą vandens, sudėkite obuolių griežinėlius ir virkite apie 9 min.
  4. Obuolius atsargiai išimkite, atvėsinkite
  5. Kiaušinį suplakite, o cukrų sumaišykite su cinamonu.
  6. Imkite vieną tešlos juostelę, sutepkite kiaušiniu, sudėkite obuolių griežinėlius išilgai palei tešlos juostelę, taip, kad viršutinė obuoliukų pusė su odele išsikištu už tešlos.
  7. Apibarstykite cukraus ir cinamono mišiniu.
  8. Sulenkite perpus tešlos juostelę šiek tiek prispausdami obuolius.
  9. Suvyniokite ritinėlį ir pastatykite į keksiukams kepti skirtą formą.
  10. Suvyniokite visas juosteles.
  11. Apibarstykite likusiu cukraus ir cinamono mišiniu.
  12. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 15–20 min. Atvėsusias apibarstykite milteliniu cukrumi.
         Receptą atsiuntė Ieva A.
Suskleisti
Pats gardžiausias šokoladinis pyragas !
Receptas: Pats gardžiausias šokoladinis pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.2 / 52
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (pyragui)
Cukrus: 350.00 ml (250 - pyragui ir 100- glaistui)
Kakava: 4.00 valg. š. (3 - pyragui ir 1 - glaistui)
Miltai: 200.00 ml (200 ml - pyragui ir 1 valg. š. - glaistui)
Sviestas: 175.00 g (125- pyragui ir 50 - glaistui)
Pienas: 1.00 valg. š. (glaistui)
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Po šaukštą atsargiai įmaišykite kakavą.
  2. Tada miltų eilė. Gerai išmaišykite. Galiausiai supilkite ištirpdytą sviestą ir dar kart gerai pamaišykite.
  3. Supilkite į silikoninę arba riebalais išteptą kepimo formą. Dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 25 min.
  4. Kol pyragas kepa, galima gaminti glaistą. Išlydykite sviestą.
  5. Pilkite cukrų ir patirpdykite jį svieste (maišykite). Vėliau kakavos eilė.
  6. Gerai ją išmaišykite, tada berkite miltus, kuriuos taip pat išmaišykite.
  7. Galiausiai pilkite šaukštą pieno. Išmaišius turi gautis nuostabus glaistas.
  8. Iškepusį pyragą apliekite glaistu ir palikite, kol jis sustings.
  9. Recepto autorė mėgsta viršų dar kažkuo papuošti. Rudenį puikiai tinka avietės!

Recepto atsiuntė Agnė P.

Suskleisti
Burnoje tirpstantis obuolių pyragas
Receptas: Burnoje tirpstantis obuolių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 46
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 5.00 vnt.
Aliejus: 130.00 ml
Cukrus: 100.00 g (100 g - tešlai ir 1 arbat. š. - pabarstymui)
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Miltai: 185.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (1,5)
Kaip gaminti
  1. Į gilų indą įmuškite kiaušinius, suberkite visą cukrų ir plakite tol, kol masė pasidarys puri.
  2. Tuomet reikia suberti vanilinį cukrų ir visą aliejų. Gautą masę permaišykite.
  3. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, kelis sykius nusijokite ir tada suberkite į indą.
  4. Viską sumaišykite iki vientisos masės be gumulėlių.
  5. Gautą tešlą sukrėskite į šlapiu kepimo popieriumi išklotą skardą (kepimo popierių patepkite vandeniu, tuomet gražiau įsidės į skardą ir pyragas įgaus gražią formą).
  6. Obuolius nulupkite, supjaustykite griežinėliais, išimkite sėklytes, sudėliokite į skardelę ant tešlos, šiek tiek spustelėkite.
  7. Cukrų sumaišykite su cinamonu ir pabarstykite ant pyrago.
  8. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C  ir kepkite apie 35 min., kol gražiai pakils.

Receptą atsiuntė Indrė R.

Suskleisti
Aguoninis smaližių skanėstas
Receptas: Aguoninis smaližių skanėstas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 22
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 200.00 g
Aguonos: 150.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Džiūvėsiai: 100.00 g
Kondensuotas pienas: 1.00 vnt. (indelis)
Kaip gaminti
  1. Pirmiausia iš vakaro pamerkite aguonas vandenyje.
  2. Nupilkite nuo aguonų vandenį ir jas sutrinkite.
  3. Kiaušinių trynius suplakite su cukrumi.
  4. Į kiaušinio ir cukraus plakinį įmaišykite sutrintą aguonų masę.
  5. Įmaišykite džiūvėsėlius.
  6. Baltymus išplakite iki standžių putų ir juos įmaišykite į masę.
  7. Visą masę supilkite į kepimo indą išteptą sviestu.
  8. Iškeptą pyragą subadykite ir aplaistykite sutirštintu (kondensuotu) pienu.

Receptą atsiuntė Gražina U.

Suskleisti
Obuolių - spanguolių pyragas
Receptas: Obuolių ir spanguolių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.7 / 24
Receptas
Ingredientai
Miltai: 375.00 g (+/- 50g beminkant tešlą)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (+1 aptepimui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 75.00 g
Sviestas: 100.00 g
Pienas: 200.00 ml
Mielės: 1.00 vnt. (pakelis sausų mielių (recepto autorė naudoja Dr.Otker))
Spanguolės: 50.00 g (džiovintų arba slyvų, razinų ir t.t.)
Obuoliai: 3.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Į vieną dubenį sudėkite sviestą ir ištirpinkite.
  2. Suberkite cukrų, gerai išmaišykite.
  3. Supilkite pieną ir šiek tiek pašildykite (nereikia įkaitinti, nes susitrauks mielės).
  4. Jau į šiltą masę suberkite mieles. Gerai išmaišykite ir palikite, kol masė ims putoti (10–15 minučių).
  5. Tuo tarpu persijokite miltus. Įberkite į miltus druską, išmaišykite.
  6. Įmuškite kiaušinį. Kai masė su mielėmis subręs, įpilkite ją į miltus.
  7. Rankomis užminkykite tešlą.
  8. Indą su tešla palikite 50–60 laipsnių pašildytoje orkaitėje, kol pakils. Būtinai uždenkite, kad nedžiūtų.
  9. Jei įdarui imsite džiovintus vaisius, juos būtinai užmerkite karštame vandenyje.
  10. Obuolius nuvalykite ir supjaustykite kubeliais (kad nejuoduotų, galima apšlakstyti citrinų sultimis ir išmaišyti, kad pasiskirstytų).
  11. Kai tešla pakils, ją iškočiokite. Iš vienos pusės tešlą iki vidurio supjaustykite juostelėmis.
  12. Ant kitos pusės sudėkite įdarą (galima sumaišytą, galima sluoksniais), užberkite cukrų.
  13. Užlenkiant kraštą nuo įdaro pusės, susukite pyragą kaip vyniotinį.
  14. Sujunkite abu galus. Aptepkite kiaušiniu ir pagal norą apiberkite cukrumi, saulėgrąžomis, aguonomis ar sezamu.
  15. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25–30 minučių.
  16. Ištraukus iš orkaitės, uždenkite švariu rankšluosčiu ir leiskite atvėsti.
  17. Pyragą valgyti tik atvėsusį. Mielinės tešlos gaminius nepatartina valgyti karštus.

Receptą atsiuntė Sveta B.

Suskleisti
Smaližių popsiukai
Receptas: Smaližių „popsiukai“
4 asmenims
Pagaminsite per 8 val.
3.7 / 24
Receptas
Ingredientai
Zefyrai:(pakelis) 1.00 vnt.
Šokoladas: 400.00 g (baltas)
Aliejus: 1.00 arbat. š.
Kokosų drožlės: 1.00 puodelis (pabarstukų, skrudintų riešutų ir t.t.)
Kaip gaminti
  1. Baltą šokoladą ištirpinkite garų vonelėje su šaukšteliu aliejaus. Šokoladas įgaus gražų spindesį.
  2. Zefyriukus persmeikite mediniu pagaliuku ir nardinkite į šiltą šokoladą, leiskite nuvarvėti.
  3. Merkite zefyro galiuką į mėgiamus pagardus.
  4. Sudėkite atsargiai ant lėkštės ir palaikykite šaldytuve ar šaltoje patalpoje 5–8 valandas.

Receptą atsiuntė Indrė R.

 

Suskleisti
Moliūginis varškės pyragas
Receptas: Moliūginis varškės pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 126
Receptas
Ingredientai
Varškė: 500.00 g
Moliūgai: 800.00 g (tyrės)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 200.00 g
Cukrus: 150.00 g
Grietinė: 100.00 g (riebios)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Romas: 2.00 arbat. š.
Vanduo: 4.00 arbat. š. (rožių)
Soda: 1.00 arbat. š.
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Bruknės: 2.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Varškę, moliūgų tyrę, kiaušinius ir cukrų išplakite iki vientisos masės.
  2. Tuomet sodą nugesinkite su grietine ir įmaišykite į masę drauge su persijotais miltais.
  3. Pagardinkite vanilininiu cukrumi, rožių vandeniu, romu.
  4. Kepkite apie 45 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
  5. Iškepusį ir atvėsusį pyragą apibarstome milteliniu cukrumi ir bruknėmis.

Receptą atsiuntė Edita A.

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų