„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Smaližiams – šokoladiniai vafliai su cukinijomis

Kiekvieną dieną šlamšti saldžius pusryčius gal ir nėra pats geriausias sumanymas, tačiau kartais pasilepinti galima, pavyzdžiui, savaitgalį. Kviečiame išsikepti vaflių, kuriems gražią spalvą suteiks kakava, o drėgnumo – tarkuotos cukinijos.
Šokoladiniai vafliai
Šokoladiniai vafliai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 160 g miltų;
  • 2 valg. šaukšt. kakavos miltelių;
  • 3 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 250 ml raugintų pasukų;
  • 80 g sviesto, išlydyto ir atvėsinto;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 nedidelė cukinija, stambiai sutarkuota, tarkiai kuo labiau nuspausti, kad būtų sausesni.

patiekimui:

  • ledų, plaktos grietinėlės, klevų sirupo, mėgstamų uogų ar uogienės.

Gaminimas:

1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską.

2. Kitame dubenyje sumaišykite pasukas, kiaušinius, cukrų. Trumpai paplakite, tuomet suverskite ir nuspaustus cukinijų tarkius, išmaišykite.

3. Supilkite šlapiąjį mišinį į sausuosius ingredientus ir gerai išmaišykite, tačiau nepermaišykite.

4. Įkaitinkite jūsų turimą vaflinę. Pirmajam vafliui patepkite ją plonu lydyto sviesto ar aliejaus sluoksniu (vėliau to jau nebereikės).

5. Pilkite į vaflinę po samtelį pagamintos tešlos ir kepkite vaflius, kol bus gražiai apskrudę. Skanaukite su mėgstamiausiais priedais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų