- Kambario temperatūros Nutellą 8 minutes plakite su kiaušiniais.
- Gautą masę supilkite į nedidelę, kepimo popieriumi išklotą, kepimo skardelę.
- Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių.
- Kepkite tol, kol į vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas, ištraukus, liks sausas ir neapsivėlęs tešla.
- Prapjaukite tik gerai atšalusį.
Receptas iš: g-blogas.lt
1. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su „Nutella“.
2. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi, supilkite jogurtą, įmaišykite į „Nutellos“ ir sviesto mišinį.
3. Riešutus sumalkite kavamale arba kombainu.
4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, riešutais ir įsijokite į šlapią masę. Išmaišykite. Dėkite sijonėlius į kepimo formą, tešlą – į popieriukus ir kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 min.
5. Puoškite pasitelkę vaizduotę :)
Labai greita, paprasta ir skanu, verta pabandyti.
Facebook kepinių konkurso receptas
Autorė Julija Semaško
- Pasiruoškite tešlą. Pieną sumaišykite su cukrumi ir mielėmis.
- Įplakite kiaušinį ir sviestą. Po truputį berkite miltus ir minkykite tešlą.
- Kai suminkysite vientisą rutulį, dėkite jį į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite kambario temperatūroje, kol tešla padvigubės.
- Kai tešla iškils, ją perminkykite. Ant miltuoto stalviršio iškočiokite platų, kuo plonesnį stačiakampį.
- Aptepkite jį „Nutella“ ir apibarstykite sausainių trupiniais.
- Susukite vyniotinį ir aštriu peiliu pjaustykite griežinėliais.
- Dėliokite juos kepimo skardoje, pateptoje riebalais.
- Uždenkite rankšluosčiu ir dar 15–20 minučių pakildinkite.
- Pieną išplakite su cukrumi ir tirpintu sviestu. Apšlakstykite paruoštas kepti bandeles.
- Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepkite 35–40 minučių.
Receptas iš: g-blogas.lt
- Dideliame puodelyje (400 ml) šakute sumaišykite miltus, cukrų, kakavos miltelius, išplaktą kiaušinį, šokoladinį riešutų kremą, pieną ir aliejų iki vientisos masės.
- Dėkite puodelį į mikrobangų krosnelę ir kepkite 1,5–3 minutes. Patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš pyragėlio, jis turi būti švarus.
- Apipurškite plakta grietinėle, apibarstykite kakavos milteliais ir patiekite iš karto. Skanaus!
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus. Sviestą gerai ištrinkite su cukrumi, įpilkite vanilės ekstrakto ir įtarkuokite žiupsnelį citrinos žievelės. Viską gerai išmaišykite.
- Muškite į masę po vieną kiaušinį ir gerai išmaišykite. Įmušus paskutinį ketvirtą kiaušinį, įdėkite šaukštą miltų ir vėl išmaišykite.
- Atskirame dubenyje išsijokite kartu miltus, smulkiai sutarkuotų (kuskuso dydžio) lazdynų riešutus ir kepimo miltelius. Išsijotus miltus supilkite į sviesto su kiaušiniais masę ir gerai išmaišykite.
- Supilkite masę į sviestu išteptą ir miltais apibarstytą kekso formą. Kepkite apie 1 val. Jei įsmeigus medinį pagaliuką jis lieka sausas, vadinasi, pyragas jau yra iškepęs!
- Palikite 15 min. atvėsti formoje. Su konditeriniu švirkštu kas du centimetrus, šachmatine tvarka įšvirkškite šokoladinio kremo „Nutella“ į visą pyrago pagrindą naudojant ilgą švirkšto antgalį. Išimkite pyragą iš formos.
- Ištirpinkite šokoladą ir apliekite pyrago viršų. Kol šokoladas nesukietėjo, apibarstykite stambiai kapotais lazdynų riešutais.
Recepto autorė Viktorija Ramašauskaitė
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.
2. Kepimo skardoje paskleiskite lazdyno riešutus ir kaitinkite įkaitintoje orkaitėje apie 8 minutes, kol nuo riešutų atšoks odelės.
3. Išimkite iš orkaitės, leiskite atvėsti. Nuimkite odeles, susmulkinkite nedideliais gabalėliais ir atidėkite į šalį.
4. Sumažinkite orkaitės karštį iki 190 laipsnių temperatūros.
5. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Atidėkite į šalį.
6. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius ir cukrų iki baltos purios masės (apie tris minutes).
7. Sudėkite grietinę ir išplakite.
8. Suberkite miltų mišinį ir lėtai išplakite iki vientisos masės.
9. Galiausiai šaukštu įmaišykite migdolų ekstraktą.
10. Supilkite paruoštą tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą (apie 32x45 cm dydžio), paskleiskite tolygiai ir išlyginkite paviršių.
11. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol paviršius taps gražiai auksinės spalvos.
12. Kol biskvitas kepa, ant lygaus paviršiaus pasitieskite panašaus dydžio kepimo popieriaus lakštą. Apibarstykite jį pora šaukštų miltelinio cukraus ir kakavos.
13. Biskvitui iškepus, išimkite iš orkaitės ir iš karto apverskite, paguldydami ant kepimo popieriaus lakšto su cukraus pudra ir kakava. Kepimo popierių, su kuriuo biskvitas kepė, taip pat palikite.
14. Iš karto biskvitą su abiem kepimo popieriaus lakštais suvyniokite į vyniotinį. Padėkite ant grotelių ir palikite atvėsti.
15. Kai biskvitas atvėsta, atvyniokite. Nuimkite kepimo popierių.
16. Biskvitą tolygiai aptepkite „Nutella“ ir apibarstykite smulkintais kepintais lazdyno riešutais.
17. Suvyniokite biskvitą atgal į vyniotinį.
18. Patiekite, pjaustykite riekelėmis ir ragaukite. Skanaus!
Receptas iš tinklaraščio „Saulėta virtuvė“
1. Oreos sausainius sudėkite į smulkintuvą ir sumalkite iki miltų, sumaišykite su minkštu sviestu, jei trūksta drėgmės, kad trupinėliai geriau suliptų tarpusavyje – papildomai įpilkite lašelį vandens.
2. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi (tiek dugną, tiek ir šonus), ant dugno tolygiai paskirstykite paruoštą Oreos trupinių masę, suformuokite kraštelį.
3. Kaitinimo inde pašildykite Nutella kremą su šokoladu iki šokolado gabaliukai pilnai išsilydys. Gautą masę supilkite ant Philadelphia sūrio kremo ir gerai išmaišykite.
4. Kitame kaitinimo inde supilkite grietinėlę ir šildykite, kol užkais. Tuomet suberkite želatiną ir maišykite, kol ištirps. Šiek tiek atvėsinkite ir supilkite ant Philadelphia sūrio ir Nutella masės, suberkite skrudintus Pekano riešutus. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
4. Paruoštą sūrio kremo masę sukrėskite į kepimo formą ant trupininio pagrindo, išlyginkite paviršių. Viršų papuoškite mini Oreos sausainėliais (arba normalaus dydžio) ir laikykite šaldytuve visai nakčiai.
Receptas iš tinklaraščio „Irri Style“