Ingredientai:
makaronams:
- 1 stiklinė orzo makaronų;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 valg. šaukšt. baltojo vyno acto;
- 1 skiltelė česnako, sutrinta;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 0,5 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų.
daržovėms:
- 2 cukinijos, supjaustytos griežinėliais, o tada kiekvienas jų ketvirčiais;
- 2 raudonos saldžiosios paprikos, be sėklų ir kotelio, supjaustytos šiaudeliais;
- 1 raudonasis svogūnas, supjaustytas pusžiedžiais;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 0,5 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- saujelė šviežių petražolių, smulkiai sukapotų.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Dvi plačias skardas išklokite kepimo popieriumi.
2. Visas smulkintas daržoves vienu sluoksniu paskleiskite ant skardų, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Dėkite kepti ir kepkite apie 20 min., kol suminkštės ir ims švelniai skrusti.
3. Makaroniukus išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės, tada nukoškite bei perliekite šaltu vandeniu.
4. Makaroniukus berkite į didelį dubenį, supilkite aliejų, actą, dėkite trintą česnaką, berkite druskos ir pipirų, labai gerai išmaišykite.
5. Galiausiai į dubenį su makaronais suberkite ir visas keptas daržoves, petražoles, atidžiai, tačiau švelniai išmaišykite. Galite tiekti iškart, o galite atšaldyti ir tik tada skanauti.