Sočioji kiaulienos karka su troškintais kopūstais

Yra žmonių, kuriems geros karkos su tirpstančio želatininio riebaliuko sluoksniu ir traškia plutele neatstos jokie dangiški migdolai. Tai jiems ir skiriamas šis receptas – su troškintų kopūstų gaivia rūgštele, kuri subalansuoja visas skonio natas.
Kiaulienos karka
Kiaulienos karka / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 1–1,5 kg kiaulienos karkos,
  • 0,5 kg raugintų kopūstų,
  • 2 š. pomidorų padažo,
  • 1 svogūno,
  • 1 morkos,
  • 3–4 česnako skiltelių,
  • Druskos, pipirų, lauro lapų.

Gaminimas

Kiaulienos karką ištriname druskos, pipirų, česnakų mišiniu, įdedame į sandarų indą ar maišą ir paliekame parai šaltai. Prieš kepimą kiaulienos karką apverdame apie 1 val. sultinyje, pagamintame iš svogūnų, pipirų, lauro lapų ir druskos. Išvirtą karką dedame į orkaitę kepti.

Reikalinga aukštesniais kraštais skarda, į jos dugną sudedame supjaustytų svogūnų, morkų, pilame dalį sultinio (kuriame virė mėsa) ir šviesaus alaus, kad gerai apsemtų daržoves, ant jų statome kiaulienos karką nupjautu galu žemyn.

Kepame apie 1,5–2 val. 180 laipsnių temperatūroje, kas pusvalandį apipilame skardoje esančiu skysčiu. Kepimo pabaigoje padidiname temperatūrą iki 230–250 laipsnių maždaug 10–15 min., kol karkos odelė apskrunda ir tapta traški.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Aukščiausios klasės kavos aparatai: ar verta į juos investuoti?
Reklama
Įspūdingi baldai šiuolaikinei svetainei: TOP 5 pasirinkimai