Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sočios, bet neapsunkinančios avokadų, fetos ir tuno salotos

Vasaros pietums ar vakarienei galima nė negaminti karšto patiekalo – puikiai tiks sotesnės salotos. Šįsyk kviečiame pasigaminti tokias, kuriose dera avokado švelnumas, daržovių traškumas, o sotumo suteikia feta ir tunas. Nedvejokite ir išbandykite!
Avokado ir tuno mišrainė
Avokado ir tuno mišrainė / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • 2 avokadai, supjaustyti kubeliais (rinkitės sunokusius, bet dar tvirtus);
  • 1 skardinė konservuoto tuno aliejuje, nusunkto;
  • 1 gūžė romaninių salotų, nuplautų, nusausintų ir suplėšytų gabaliukais;
  • 2 agurkai;
  • 150 g fetos sūrio, stambiai sutrupinto;
  • saujelė migdolų plokštelių, pakepintų sausoje keptuvėje (nebūtinai);
  • saujelė Kalamatos alyvuogių be kauliukų;
  • ryšelis šviežių petražolių, stambiai sukapotų.

Gaminimas:

1. Dideliame dubenyje sumaišykite aliejų, citrinos sultis ir druską. Suberkite avokadų kubelius ir švelniai, jų nesutrindami, išmaišykite.

2. Į dubenį suberkite ir visus likusius ingredientus, darsyk išmaišykite ir iškart tiekite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?