Ingredientai (6 asm.):
- 6 didelės bulvės, labai švariai nušveistos;
- 3 valg. šaukšt. pieno ar grietinėlės;
- gabaliukas sviesto;
- šlakelis alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- kapotų šviežių petražolių (patiekimui).
įdarui:
- 6 juostelės rūkytos šoninės, supjaustytos kubeliais;
- 10 pievagrybių, supjaustytų griežinėliais;
- 1 nedidelis svogūnas, susmulkintas;
- 60–70 g čederio sūrio, stambiai sutarkuoto.
Gaminimas:
1. Sudėkite nušveistas bulves į puodą su šaltu vandeniu, užkaiskite, pasūdykite ir virkite apie pusvalandį, kol išvirs, bet dar neims byrėti. Atsargiai nusunkite, leiskite kiek pravėsti, o tada perpjaukite horizontaliai pusiau.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Skardą, kurioje tilptų išdėliotos visos bulvės, išklokite kepimo popieriumi.
3. Iš kiekvienos bulvės puselės vidurio išgremžkite šiek tiek minkštimo, kad atsirastų duobutė. Patį minkštimą dėkite į dubenį, supilkite ten pieną ar grietinėlę, įberkite druskos, pipirų.
4. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, suberkite svogūnus, šoninę ir grybus bei pakepinkite, kol svogūnai taps auksiniai, grybai kiek suminkštės, o šoninė pakvips. Šį mišinį suverskite į dubenį su bulvių minkštimo mase, išmaišykite.
5. Sudėliokite bulvių puseles į skardą, duobutes pripildykite pagamintu mišiniu, ant viršaus pabarstykite sūriu.
6. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 15–20 min., kol sūris išsilydys ir parus. Patiekiant pabarstykite šviežiomis petražolėmis.