Ingredientai:
pagrindui:
- 6 kiaušiniai;
- 2 arbat. šaukšt. cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 200 g miltų;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.
įdarui:
- 3 baklažanai;
- 2 saldžiosios paprikos;
- 10-12 pievagrybių;
- 100 g kietojo sūrio;
- 2 česnako skiltelės;
- 1 valg. šaukšt. Provanso žolelių mišinio (galima naudoti ir kitas mėgstamas žoleles – mairūną, baziliką, raudonėlį, čiobrelius);
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- žiupsnis druskos.
Gaminimas:
1. Aliejų pakaitinkite ir sudėkite išspaustą česnaką, suberkite druską ir Provanso žoleles. Palikite kelioms minutėms pastovėti.
2. Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Baltymus išplakite su druska ir cukrumi iki standžių putų. Į baltymus dėkite po vieną kiaušinio trynį ir maišykite. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir gerai išminkykite tešlą.
3. Tešlą iškočiokite ir išklokite kepimo indą taip, kad kraštai šiek tiek užsilenktų į vidų.
4. Griežinėliais supjaustykite baklažanus, apiberkite druska ir palikite kelias minutes. Atsiradusį skystį nupilkite, baklažanus nuplaukite ir nusausinkite.
5. Nedideliais gabalėliais supjaustykite saldžiąsias paprikas, baklažanus ir pievagrybius.
6. Daržoves, tarkuotą sūrį ir pievagrybius sumaišykite su aliejumi ir viską sukrėskite į tešla išklotą kepimo indą.
7. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Palaukite, kol apkepas kiek pravės, nes įdaro daržovės bus itin karštos, ir tik tada pjaukite.