Jums reikės:
170 g miltų,
200 g kokybiško gero juodojo šokolado,
190 g sviesto,
150 g cukraus,
3 kiaušinių,
2 šaukštų kakavos,
žiupsnelio druskos,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
4 šaukštų baltojo šokolado kremo.
Kaip gaminti:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir žiupsnį druskos.
3. Šokoladą sulaužykite gabaliukais, sviestą supjaustykite. Tirpinkite garų vonelėje. Arba tiesiog puode užvirkite šiek tiek vandens, virš jo padėkite dubenį ( atsargiai, kad nepatektų į jį vandens) ir ištirpinkite sviestą su šokoladu.
4. Ištirpintą masę perpilkite į didesnį dubenį. Suberkite į ją cukrų ir gerai išmaišykite masę.
5. Muškite po 1 kiaušinį, po kiekvieno gerai išmaišykite masę.
6. Į šokolado masę suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.
7. Pilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ant viršaus uždėkite baltojo šokolado kremo, mediniu pagaliuku jį išskaidykite po tešlą ir kepkite 35 minutes.
8. Iškepę atvėsinkite ir ragaukite!
PATARIMAS. Nebijokite eksperimentuoti: galite įmaišyti riešutų, šviežių uogų ar net įvairių šokoladinių kremų arba net karamelės!
Gamino ir patarė tinklaraščio „Skaniai ir lengvai“ autorė Indrė Denisovienė / @skaniai.ir.lengvai