Ingredientai:
- 2 kiaušiniai;
- 80 g cukraus;
- 50 g rudojo cukraus;
- 100 g juodojo šokolado (su 70 proc. kakavos);
- 100 g pieniško šokolado;
- 40 g sviesto;
- 30 g miltų;
- 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- keli lašai vanilės esktrakto arba 0,5 arbat. šaukšt. vanilės pastos;
- keli graikiniai riešutai (galite ir nenaudoti);
- žiupsnis druskos.
Gaminimas:
1. Į nedidelį prikaistuvį dėkite sulaužytą šokoladą, sviestą ir ant nedidelės ugnies kaitinkite, kol ištirps, pamaišykite, kad būtų vientisa masė ir nukaiskite.
2. Į virtuvinio kombaino indą muškite kiaušinius, berkite cukrų, dėkite vanilę ir labai gerai iki purumo išplakite. Galite bandyti tą daryti ir rankine plakimo šluotele, tačiau gali būti nelengva – cukrus turi visiškai ištirpti, masė tapti lengvai kremine.
3. Į kiaušinių ir cukraus plakinį plona srovele supilkite šokoladą, atsargiai, tačiau gerai išmaišykite. Suberkite ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Darsyk išmaišykite. Dubenį su pagaminta tešla pridenkite maistine plėvele ir dėkite 30 min. į šaldytuvą.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, dvi plačias skardas išklokite kepimo popieriumi.
5. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir šaukštu dėliokite po kauburėlį ant skardų, palikdami nemažus tarpus. Viršų pabarstykite druska, jei mėgstate, galite įsprausti po kelis kapotų graikinių riešutų gabaliukus.
6. Dėkite į orkaitę ir kepkite 8–9 min. Išimti iš orkaitės sausainiai bus minkšti, tad luktelėkite, kol jų išorė sutvirtės.