Reikės:
- 2 st. gliaudytų graikinių riešutų,
- 1 skardinės kondensuoto pieno su cukrumi,
- 60 g sviesto,
- 3 kiaušinių,
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto,
- ½ kakavos miltelių,
- 3 valg. š. miltų,
- 1 pakelio šaldytos trapios tešlos.
Gaminimas:
Susmulkinkite 1,5 stiklinės riešutų, likusius atidėkite papuošimui.
Į puodą sudėkite kondensuotą pieną, sviestą, suberkite kakavos miltelius ir kaitinkite nuolat maišydami ant mažos ugnies, kol sviestas ištirps ir masė taps vientisa. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
Į atvėsusią sviesto masę įmuškite kiaušinius, sudėkite vanilę, suberkite miltus ir smulkintus graikinius riešutus. Gerai išmaišykite.
Išardomą kepimo formą išklokite trapia tešla, supilkite įdarą. Viršų apdėliokite nesmulkintais riešutais.
Pyragą kepkite 175 laipsnių temperatūroje 50 minučių. Patiekite atvėsusį su plakta grietinėle.
Skanaus!