Pyragui reikės:
- 500 g juodojo šokolado,
- 4 kiaušinių,
- 130 g sviesto,
- pusės stiklinės miltų,
- 1 valg. š. kakavos,
- 1 stiklinės cukraus,
- 1 valg. š. vanilinio cukraus,
- 1 skardinės „Rududu“ kremo,
- 150 g lazdyno riešutų,
- 150 g graikinių riešutų.
Gaminimas:
Sviestą kartu su 400 g šokolado ištirpinkite puode ant nedidelės kaitros, nuolat maišydami, kad neprisviltų.
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo.
Riešutus pakepinkite (didelę saują pakepinę padėkite papuošimui) ir sukapokite.
Į kiaušinių plakinį supilkite pravėsusį sviesto ir šokolado mišinį. Išmaišykite.
Suberkite miltus, kakavą ir kapotus riešutus. Išmaišykite.
Pusę masės sukrėskite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą išardomą kepimo formą.
Ant tešlos išdėliokite gabaliukus „Rududu“ kremo.
Ant viršaus iškrėskite likusią tešlą ir išlyginkite paviršių.
Pyragą dėkite į įkaitintą iki 170 laipsnių orkaitę ir kepkite 45 minutes.
Ištirpinkite likusį 100 g šokolado ir apšlakstykite iškepusio ir atvėsusio pyrago viršų. Papuoškite kepintais ir nulukštentais lazdyno riešutais.
Skanaus!