Pyragui reikės:
Tešlai:
- 300 g miltų,
- 200 g cukraus,
- 200 g „Piemenėlio Excellence“ sviesto,
- kiaušinio,
- 2 valg. š. natūralios kakavos,
- 1 arb. š. kepimo miltelių.
Varškės įdarui:
-
500 g „Piemenėlio Excellence“ smulkios varškės,
-
100 g cukraus,
-
170 g „Piemenėlio Excellence“ grietinės,
-
4 kiaušinių,
-
50 g krakmolo.
Gaminimas:
Pirmiausia pasiruošiame tešlą. Ištirpiname ir atvėsiname sviestą. Suberiame cukrų, mušame kiaušinį ir gerai išplakame, kol masė pabąla, o cukrus ištirpsta.
Į šią masę beriame kepimo miltelius, kakavą bei miltus ir užminkome tešlą. Ją dedame valandai į šaldiklį.
Kol tešla vėsta ir kietėja, pasiruošiame įdarą. Į dubenį mušame kiaušinius, beriame cukrų ir plakame, kol cukrus ištirps.
Į kiaušinių masę sudedama varškę, grietinę ir gerai išmaišome.
Išimame iš šaldiklo tešlą ir pusę jos sutarkuojame burokine tarka į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Paskirstome tolygiai.
Ant tešlos supilame varškės įdarą.
Į dubenį sutarkuojam likusią tešlą ir tolygiai užbarstome ant varškės masės.
Pyragą kepame 45 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!
Dėkojame Ievai už receptą! Kviečiame dalintis bei dalyvauti konkurse ir Jus!