Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šokoladinių keksiukų diena: 10 klasikinių ir netikėtų receptų

Šokolado, kaip ir kvapnių naminių keksiukų, nebus per daug. O gal šiandien JAV minimos Šokoladinių keksiukų dienos proga verta suderinti šiuos du puikius dalykus ir išsikepti mažyčių minkštų skanėstų? Žinoma, jei darbo dienos vakarą saldumynų kepimu neužsiimate, atidėkite savaitgaliui. Tik gal tada verta iškart užmaišyti ir kepti dvigubą porciją?!
Šokoladiniai keksiukai
Šokoladiniai keksiukai / Vida Press nuotr.
Šokoladiniai Raffaello keksiukai
Receptas: Šokoladiniai keksiukai su „Raffaello“ saldainiais
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 40
Receptas
Ingredientai
Juodasis šokoladas: 200.00 g (ištirpinto)
Sviestas: 150.00 g (ištirpinto)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Pienas: 100.00 ml
Šokoladas: 100.00 g (pieniško gabalėlių)
Miltai: 300.00 g
Rudasis cukrus: 100.00 g
Saldainiai „Raffaello“:(pakuotė) 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Keksiukų formą išklokite popierėliais.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir kokoso drožles.
  3. Atskirame dubenyje suplakite visus skystus ingridientus. Įmaišykite pieniško šokolado gabalėlius ir miltų mišinį.
  4. Tešla pripildykite keksiukų formeles beveik iki viršaus.
  5. Į tešlą įspauskite po „Raffaello“ saldainį.
  6. Kepkite 20–25 minutes, arba iki įkištas į vidurį medinis pagaliukas, ištraukus, liks neapsivėlęs žalia tešla.
g-blogas.lt nuotr./„Raffaelo“ keksiukai
g-blogas.lt nuotr./„Raffaelo“ keksiukai

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Margi keksiukai
Receptas: Margi šokolado-varškės keksiukai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 115
Receptas
Ingredientai
Pienas: 200.00 ml
Miltai: 250.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 80.00 g
Varškė: 150.00 g
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.

2. Pieną užvirinkite, nukelkite ugnies, suberkite kubeliais laužytą šokoladą, leiskite ištirpti ir atvėsti.

3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cukrumi. Įmaišykite vieną kiaušinį, šokoladinį pieną ir tirpintą sviestą.

4. Varškę išsukite su cukrumi ir antruoju kiaušiniu. Pagardinkite šaukšteliu vanilės ir žiupsneliu druskos.

5. Į keksiukų formeles dėkite truputį šokoladinės tešlos, gerą šaukštą varškės, uždenkite dar trupučiu šokoladinės tešlos.

6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.

Suskleisti
Keksiukai
Receptas: Šokoladiniai keksiukai su „Guinness“ alumi
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 19
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 230.00 g
Cukrus: 2.00 st.
Miltai: 2.00 st.
Kakava: 3.00 valg. š. (kokybiškos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Grietinė: 160.00 ml (riebios)
Druska: 0.50 arbat. š.
Soda: 1.50 arbat. š.
Kaip gaminti
  • Nemažame puode išlydykite sviestą, supilkite alų ir užvirinkite. Berkite kakavos miltelius ir paplakite šluotele, kol masė taps vientisa. Nukelkite nuo ugnies ir palikite, kad kiek atvėstų.
  • Į didelį dubenį berkite persijotus miltus, cukrų, sodą ir druską.
  • Kitame dubenyje išplakite kiaušinius ir grietinę.
  • Į grietinės-kiaušinių plakinį pilkite sviesto-alaus-kakavos mišinį ir gerai išmaišykite.
  • Galiausiai į skysčių mišinį suberkite sausus ingredientus ir atsargiai maišykite tik tol, kol neliks sausų miltų. Itin svarbu keksiukų tešlos nepermaišyti, antraip kepinukai bus kieti. Neišsigąskite, gauta tešla jums gali atrodyti skystoka.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Į keksiukų kepimo formą dėkite popierines kepimo formeles ir pilkite į jas tešlos – ji turi užpildyti 2/3 tūrio. Dėkite formą į orkaitę ir kepkite 15–20 min. (priklausomai nuo jūsų orkaitės savybių ir keksiukų dydžio). Keksiukai bus iškepę, kai medinis pagaliukas, įkištas į vidurį, bus sausas.
  • Jei nutarsite keksiukus dekoruoti kremu, pirmiausia juos visiškai atvėsinkite. Keksiukams su „Guinness“ alumi labiausiai tiks sodrūs sviestiniai kremai, jie gali būti gardinti riešutais, šokoladu ar lašeliu kvapnaus alkoholinio gėrimo.
  • Beje, jei neturite keksiukų formos, šis receptas puikiai tinka ir keksui – pilkite tešlą į pailgą, jam skirtą formą ir kepkite apie 50–60 min.
Suskleisti
„Ferrero Rocher“ keksiukai
Receptas: „Ferrero Rocher“ keksiukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 17
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g
Miltelinis cukrus: 175.00 g
Kakava: 40.00 g
Pienas: 100.00 ml
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 180.00 g
Lazdynų riešutai: 1.00 sauja
Šokoladinis kremas:(nedidelis indelis „Nutella“) 1.00 vnt.
„Ferrero Rocher“ saldainiai:(pakelis) 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Ištirpinkite sviestą, leiskite atvėsti.
  2. Dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų, supilkite lydytą sviestą.
  3. Vis maišydami suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
  4. Supilkite pieną ir išmaišykite iki vientisos masės.
  5. Suberkite lazdynų riešutus.
  6. Užpildykite kepimo formeles ir kepkite 20 minučių. Kai keksiukai iškepa, išpjaukite mažą skylę viršuje, įdėkite šaukštą „Nutella“ kremo ir patupdykite „Ferrero Rocher“ kamuoliuką.

Receptą atsiuntė Rūta K., Palanga.

Suskleisti
Šokoladiniai keksiukai su karamele ir riešutais
Receptas: Šokoladiniai keksiukai su karamele ir riešutais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.1 / 48
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 110.00 g
Kakava: 4.00 valg. š. (jei naudosite tą tikrąją karčiąją, tuomet užteks ir poros šaukštų)
Cukrus: 170.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Miltai: 110.00 g
Sutirštintas pienas: 200.00 g (pusė skardinės „Rududu“)
Kaip gaminti

1. Ant mažos ugnies ištirpinkite sviestą su šokoladu. Tirpindama nuolat maišykite.

2. Į gautą masę įberkite kakavos, cukraus, vanilinio cukraus ir viską gerai sumaišykite.

3. Gautą masę supilkite į dubenį ir įmuškite kiaušinius. Suberkite kepimo miltelius ir miltus.

4. Tešlą gerai suplakite iki vientisos masės. Ji kvepės šokoladu, bus tamsiai ruda, tiršta, bet nesunkiai bėgs nuo šaukšto. Jei tešla bus per skysta – įberkite miltų, jei per tiršta – įmuškite dar vieną kiaušinį.

5. Į formeles pilkite po šaukštą tešlos, paskui dėkite po šaukštelį karamelės, vėl šaukštą tešlos ir ant keksiukų viršaus užbarstykite trupintų riešutų.

6. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °Ctemperatūros ir apie 30 min. kepkite, kol keksiukai gražiai iškils. Beje, jokiu būdu neatidarykite orkaitės anksčiau nei po 25 min., nes keksiukai subliūkš!

7. Atvėsusius skanėstus pabarstykite milteliniu cukrumi.

Skanaus! :)

Receptą atsiuntė Ingrida Bajoraitytė

Suskleisti
Keksiukai su staigmenėle
Receptas: Keksiukai su staigmenėle
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 7
Receptas
Ingredientai
Kriaušės: 4.00 vnt. (mažų)
Vanilė: 1.00 vnt. (ankštis)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. - sulčių)
Migdolai: 4.00 g (4 vnt.)
Cukrus: 100.00 g
Kakava: 3.00 valg. š. (skirtos kepiniams)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (mažų)
Miltai: 100.00 g
Sviestas: 90.00 g
Kaip gaminti
  1. Nuvalykite kriaušes ir pašalinkite sėklalizdžius.
  2. Į puodelį įpilkite 200 ml vandens, įdėkite vanilės ankštį ir įberkite 2 šaukštus cukraus. Užvirinkite ir supilkite citrinos sultis.
  3. Įdėkite kriaušes ir virkite apie 10 min., kol kriaušės suminkštės (patikrinkite mediniu iešmeliu). Išimtas kriaušes nuvarvinkite.
  4. Į kiekvieną įdėkite po migdolą.
  5. Sviestą ištirpinkite kartu su šokoladu, truputį atvėsinkite.
  6. Paplakite kiaušinius su likusiu cukrumi ir sumaišykite su šokolado mase.
  7. Miltus, kepimo miltelius ir kakavą persijokite, sumaišykite su šokolado mase.
  8. Į kiekvieną formelę įkrėskite truputį tešlos, įdėkite kriaušę. Kepkite 25 min.
Suskleisti
Šokoladiniai keksiukai
Receptas: Šokoladiniai keksiukai
1 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.3 / 7
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g
Kava: 1.00 valg. š. (tirpios)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Rudasis cukrus: 80.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Miltai: 120.00 g
Lazdynų riešutai: 1.00 valg. š. (maltų)
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius su cukrumi išplakite iki purios masės.
  2. Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sumeskite į karščiui atsparų indą su tarkuotu sviestu, išlydykite virš garų ir atvėsinkite.
  3. Atvėsintą šokolado masę įmaišykite į kiaušinių plakinį, suberkite su kepimo milteliais sumaišytus ir per sietelį persijotus miltus, riešutus ir viską išsukite.
  4. Paruoštą tešlą išskirstykite į keksiukų formeles. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Suskleisti
Šokoladiniai keksiukai su burokėliais
Receptas: Šokoladiniai keksiukai su burokėliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 12
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 300.00 g (virtų - keksiukams)
Sviestas: 205.00 g (125 - minkšto - keksiukams ir 80 - papuošimui)
Miltelinis cukrus: 2.00 puodelis (1 - keksiukams ir 1 - papuošimui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (dideli arba 4 maži - keksiukams)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (keksiukams)
Miltai: 210.00 g (keksiukams)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (keksiukams)
Kakava: 75.00 g (75 - keksiukams ir 1 ½ valg. š. - papuošimui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (0,5 - keksiukams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (keksiukams)
Juodasis šokoladas: 50.00 g (keksiukams)
Pienas: 3.00 valg. š. (papuošimui)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Pasiruoškite 16 standartinio dydžio keksiukų kepimo formelių.
  2. Virtus burokėlius supjaustykite gabalėliais, sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Atidėkite į šalį.
  3. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, suberkite miltelinį cukrų. Išplakite elektriniu plaktuvu iki purios masės.
  4. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno išplakdami iki vientisos masės.
  5. Sudėkite trintus burokėlius, supilkite vanilės ekstraktą ir išmaišykite.
  6. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kakavą, cinamoną ir druską.
  7. Miltų mišinį suberkite į plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
  8. Įmaišykite nedideliais gabalėliais smulkintą juodąjį šokoladą.
  9. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami 2/3 jų tūrio.
  10. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 minutes. Ar keksiukai jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus.
  11. Atvėsinkite keksiukus ant grotelių.
  12. Kol keksiukai vėsta, paruoškite kremą papuošimui. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, suberkite miltelinį cukrų, supilkite pieną. Išplakite iki vientisos purios masės.
  13. Suberkite kakavos miltelius ir dar kartą išplakite, kol kakava įsimaišys į kremą.
  14. Jei matote, kad kremas per tirštas, įpilkite dar šaukštą pieno. Jei jis per skystas, įberkite daugiau miltelinio cukraus (tokiu atveju kremas bus saldesnis) arba kakavos (kremas bus kartesnis).
  15. Paruoštą kremą supilkite į konditerinį maišelį su norimu antgaliu ir dekoruokite visiškai atvėsusius keksiukus. Jei norite, galite kremą apibarstyti dar šaukšteliu cinamono ar kakavos.

 

 

Suskleisti
„Juodojo miško“ keksiukai
Receptas: „Juodojo miško“ keksiukai
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 29
Receptas
Ingredientai
Miltai: 140.00 g
Cukrus: 80.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Pienas: 120.00 ml
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sviestas: 60.00 g (lydyto)
Kakava: 2.00 valg. š.
Šokoladas: 1.00 valg. š. (smulkiai tarkuoto)
Vyšnios: 300.00 g (skystos uogienės arba šviežių, šaldytų)
Maskarponės sūris: 250.00 g (kremui)
Grietinėlė: 200.00 ml (kremui)
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š. (kremui)
Grietinėlės standiklis:(0,5 pakelio - kremui) 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Miltus sumaišykite su cukrumi, kakava ir kepimo milteliais.
  2. Sviestą sumaišykite su kiaušiniu ir pienu.
  3. Abu mišinius sujunkite, pastoviai maišydami suberkite tarkuotą šokoladą.
  4. Tešlą sukrėskite į kepimo formas (užpildant tik kiek daugiau nei pusę, nes keksiukai smarkiai kyla) ir viską kepkite apie 20 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
  5. Iš iškepusių keksiukų išskobkite viduriukus (recepto autorė naudoja obuolių sėklų išėmiklį) ir į jį įdėkite kelias vyšnias (recepto autorė naudojo uogienę, tačiau puikiai tinka ir šviežios ar šaldytos vyšnios, apie 30 min. palaikytos apibarsčius cukrumi) ir keksiuką uždenkite išskobta tešla.
  6. Grietinėlę išplakite su standikliu, po truputį įmaišykite į maskarponę. Į kremą įmaišykite miltelinį cukrų.
  7. Gautu kremu puoškite keksiukus, ant viršaus užtarkuokite šiek tiek šokolado.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti
Baltojo šokolado keksiukai
Receptas: Baltojo šokolado keksiukai
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 18
Receptas
Ingredientai
Pienas: 250.00 ml (riebaus)
Sviestas: 70.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltelinis cukrus: 100.00 g (100 keksiukams ir žiupsnis pabarstymui)
Šokoladas: 100.00 g (baltojo)
Pistacijos: 50.00 g (nesūdytų)
Miltai: 250.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Indelyje virš garų ištirpinkite baltąjį šokoladą.
  2. Minkštą sviestą suplakite su milteliniu cukrumi.
  3. Paplakite kiaušinį ir, nuolat maišydama, supilkite į sviesto masę.
  4. Sudėkite ištirpintą šokoladą ir iš lėto supilkite pieną.
  5. Suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius ir įmaišykite susmulkintas pistacijas.
  6. Sudėkite paruoštas formeles ir kepkite 40 min. iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  7. Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar keksiukai iškepę.
  8. Tiekite apibarstę milteliniu cukrumi.
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos