Ingredientai:
- 400–450 g bulvių, mažiau krakmolingų, verdant nesukrentančių;
- druskos (prireiks verdant bulves, vištieną ir maišant salotas);
- 200–300 g vištos filė (tinka jau išvirta ar iškepta ir likusi nuo kito patiekalo);
- gabaliukas šviežio imbiero (jei vištieną virsite šviežiai);
- 3 vidutiniai kiaušiniai;
- 2 salierų stiebai, supjaustyti plonais griežinėliais ar kubeliais;
- 1 nedidelis šalotinis svogūnas, smulkiai supjaustytas;
- 1 skiltelė česnako, sutrinta;
- 3 valg. šaukšt. mėgstamo majonezo;
- 1 valg. šaukšt. natūralaus jogurto;
- 2 arbat. šaukšt. Dižono garstyčių;
- 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- šviežiai maltų juodų pipirų;
- šviežių krapų, sukapotų;
- šviežių petražolių, sukapotų.
Gaminimas:
1. Gerai nušveiskite bulves ir išvirkite jas su odele (galite ir nuskusti, jei taip labiau patinka). Nusunkite ir leiskite atvėsti.
2. Vos kunkuliuojančiame vandenyje išvirkite vištieną, vandenį pasūdykite bei įmeskite gabaliuką nulupto šviežio imbiero – jis suteiks papildomo skonio. Mėsą atvėsinkite.
3. Išvirkite kiaušinius. Jei norite kreminio trynio, sudėkite kiaušinius į verdantį vandenį, sumažinkite kaitrą iki minimalios, virkite 6 min., o tada iškart panardinkite į šaltą vandenį, kad sustabdytumėte virimą. Kiaušiniams atvėsus, nulupkite.
4. Bulves supjaustykite stambiais kubeliais, vištieną – kiek mažesniais gabaliukais, kiaušinius – ketvirčiais.
5. Majonezą nedideliame dubenėlyje išsukite su jogurtu, garstyčiomis, dideliu žiupsniu druskos, pipirais, citrinos sultimis, česnakais.
6. Į didelį dubenį, kuriame maišysite mišrainę, suberkite bulves, vištieną, salierus, svogūnus, supilkite padažą, gerai išmaišykite. Ant viršaus dėkite kiaušinio ketvirčius, pabarstykite žalumynais.
Pastaba: jei mišrainę valgysite netrukus, laikykite ją kambario temperatūroje, jei vėliau, dėkite į šaldytuvą, kur ji galės išbūti porą dienų. Žinoma, mišrainė bus skaniausia tol, kol ji bus šviežia.