Soti, bet neapsunkinanti lašišos ir daržovių sriuba

Lašiša – viena mėgstamiausių žuvų, kurią itin lengva paruošti, ją paprastai valgo net ir žuviai išrankūs vaikai. Verta ją ne tik kepti ar virti garuose, bet ir paskaninti sriubas. Daugelis puikiai žinome, jog lašiša nuostabiai dera su krakmolingomis daržovėmis bei krapais, tad be šių komponentų ir šįsyk neapsieinama.
Lašišos ir daržovių sriuba
Lašišos ir daržovių sriuba / 123RF.com nuotr.

Ingredientai:

  • 400–500 g lašišos filė be odos, supjaustytos stambiais kubeliais;
  • 4 bulvės, nuskustos ir supjaustytos kubeliais;
  • 2 morkos, nuskustos ir supjaustytos kubeliais;
  • 1 svogūnas, geltonasis arba šalotinis, nuluptas ir supjaustytas kubeliais;
  • 2 skiltelės česnako, sutrintos;
  • 2 valg. šaukšt. sviesto;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1,5 l žuvies sultinio arba vandens;
  • 200 ml grietinėlės;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • sauja šviežių krapų, smulkiai sukapotų.

Gaminimas:

1. Storadugniame puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite sviestą ir aliejų, suberkite svogūno kubelius ir pakepinkite, kol ims minkštėti, suberkite morkas, česnaką ir pakepinkite dar porą minučių, kol pakvips česnakas.

2. Į puodą supilkite sultinį ar vandenį, berkite bulves, druską, pipirus, leiskite užvirti ir virkite ant nedidelės kaitros uždengtame puode apie 15 min., kol bulvės suminkštės.

3. Atidenkite puodą, supilkite grietinėlę, sudėkite lašišos kubelius ir pavirkite jau atidengtame puode apie 15 min.

4. Suberkite į puodą krapus, paragaukite, ar netrūksta prieskonių. Pilkite į lėkštes ir tiekite. Jei norisi, šalia galite tiekti ir mėgstamos šviesios duonos ar prancūziško batono.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis