Soti ir skani makaronų ir keptų baklažanų mišrainė

Iš makaronų vis drąsiau ruošiame ne tik karštuosius patiekalus, tačiau ir mišraines, jos ypač praverčia karštą vasaros dieną. Tiesa, kaip ir karštiesiems, taip ir šaltiesiems patiekalams rinkitės kokybiškus makaronus, idealu, kietagrūdžius, ir jokiu būdu jų nepervirkite!
Makaronų mišrainė su baklažanais
Makaronų mišrainė su baklažanais / Vida Press nuotr.

Ingredientai (2 asm.):

  • 200 g trumpų makaronų;
  • alyvuogių aliejaus;
  • 1 didelis baklažanas;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • šlakelis raudonojo vyno arba šerio acto;
  • keli šaukštai rikotos arba fetos sūrio;
  • 2 valg. šaukšt. smulkintų šviežių bazilikų arba plokščialapių petražolių (galima ir abiejų mišinio).

padažui:

  • 70 g graikinių riešutų, švelniai pakepintų ir atvėsintų;
  • 3 valg. šaukšt. tarkuoto parmezano sūrio;
  • 1 maža česnako skiltelė, susmulkinta;
  • žiupsnis šviežių čiobrelio lapelių;
  • druskos;
  • 2 arbat. šaukšt. šerio ar raudonojo vyno acto;
  • 2–3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2–3 saulėje džiovinti pomidorai, konservuoti aliejuje, supjaustyti juostelėmis (nebūtinai);
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • aitriųjų paprikų dribsnių.

Gaminimas:

1. Pirmiausia pagal instrukcijas ant pakuotės išvirkite makaronus dideliame pasūdyto vandens kiekyje. Jokiu būdu nepervirkite, galite net virti 1–2 min. trumpiau, nei nurodyta. Nukoškite ir iškart perliekite šaltu vandeniu.

2. Orkaitėje įjunkite grilio funkciją (arba 180°C temperatūrą, kaitinimą iš viršaus bei apačios ir ventiliatorių). Baklažaną nuplaukite, supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais, o tada šiuos pusiau ar ketvirčiais, Išdėliokite juos ant kepimo popieriumi ištiestos ir aliejumi pateptos skardos. Patepkite aliejumi ir viršutinę baklažanų pusę, pabarstykite druska ir pipirais, o tada dėkite kepti. Kepkite 15–20 min., arba kol bus gražiai apskrudę. Įpusėjus kepimo laikui (jei naudojate grilio funkciją), apverskite juos.

3. Paruoškite padažą. Visus ingredientus, išskyrus aliejų bei actą sudėkite į nedidelį elektrinio smulkintuvo indą ir susmulkinkite iki trupiniuotos masės (paversti visko pasta nereikia). Tada supilkite ir aliejų, actą, paragaukite.

4. Į platų didelį dubenį suberkite makaronus, keptus baklažanus, tada supilkite padažą, labai gerai išmaišykite, paragaukite, ar netrūksta prieskonių (galbūt reikės ir šiek tiek daugiau aliejaus ar acto), galiausiai suberkite smulkintas žoleles ir sūrio gabaliukus, atsargiai išmaišykite ir ragaukite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų