Ingredientai:
- 12–16 naminių arba pirktinių šaldytų jautienos, kiaulienos ar veršienos kukuliukų (taip pat tinka ir šviežių pirktinių dešrelių mėsa, kurią padalinkite nedideliais gabaliukais);
- 3 salierų stiebai, supjaustyti kubeliais;
- 2 morkos, supjaustytos kubeliais;
- 1 didelis svogūnas, supjaustytas kubeliais;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 skardinė konservuotų pomidorų savo sultyse;
- 1 valg. šaukšt. pomidorų pastos;
- 1 l vištienos arba daržovių sultinio (jei neturite, pilkite vandenį);
- 1 lauro lapas;
- 1 arbat. šaukšt. cukraus;
- druskos, pagal skonį;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 100 g nedidelio formato makaronų;
- sauja špinatų, šiek tiek pasmulkintų (galite ir nedėti);
- itališkų žolelių mišinio arba po žiupsnį džiovintų čiobrelių, raudonėlių ir bazilikų;
- tarkuoto parmezano sūrio (patiekimui).
Gaminimas:
1. Plačiame storadugniame puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų. Suberkite morkas, salierus, svogūnus ir pakepinkite kelias minutes, kol svogūnai taps perregimi, daržovės kiek apkeps (neleiskite tamsiai skrusti!). Supilkite sultinį (ar vandenį), dėkite lauro lapą ir pavirkite apie 10 min., kol morkos suminkštės.
2. Į puodą supilkite pasmulkintus konservuotus pomidorus, dėkite pomidorų pastą, berkite apie šaukštelį druskos, cukrų, itališkas žoleles, žiupsnį juodųjų pipirų, išmaišykite, o tada suleiskite ir kukuliukus. Lauro lapą galite išimti. Virkite apie 10 min.
3. Į sriubą suberkite pasirinktus makaronus, toliau sriubą pavirkite tiek, kiek reikia, kad išvirtų makaronai. Likus iki virimo pabaigos porai minučių, sudėkite ir špinatus (jei juos naudojate). Paragaukite, ar netrūksta drukos, jei trūksta, dar šiek tiek įberkite, išmaišykite ir nukaiskite.
4. Patiekite pabarstę trupučiu tarkuoto parmezano, jei norite – su itališka čiabata ar prancūziško batono riekelėmis.