Reikės:
- 160 g šilauogių (91 kcal) – natūralus gamtos desertas, 100 g šių uogų 9,96 g cukrų
- 100 ml augalinio gėrimo (migdolų ar kito nesaldinto). Aš naudojau makadamijų (32 kcal). Šiuo atveju venkite ryžių ar avižų gėrimų, nes juose dominuoja cukrai
- 30 g ispaninio šalavijo (čija) sėklų (2 v. š. su kaupu), (147 kcal) – Omega 3, kalcis, geležis – tai ko mums dažniausiai trūksta. Gerieji riebalai suteiks sotumo ir sulėtins cukrų patekimą į kraują
Gaminimas:
Ispaninio šalavijo sėklas užpilame augaliniu gėrimu, pamaišome šakute ir pabrinkiname 15 minučių. Jei yra galimybė, kol brinksta, dar 1-2 kartus pamaišome šakute, kad nebūtų gumulėlių.
Taurėje, kurią paveldėjome iš mano vyro močiutės, sluoksniuoju: uogos, brinkintos sėklos, uogos.
Viskas! Dėl grožio galime papuošti mėtos lapeliu.
Daugiau sveikų receptų ieškokite sulieknėk.lt.