Sotus šilauogių užkandis su ispaninio šalavijo sėklomis

Norite sveiko užkandžio, kuris būtų ir gardus, ir po kurio jaustumėtės sotūs? Dietistė Vaida Kurpienė siūlo pasigaminti užkandį su šilauogėmis ir ispaninio šalavijo sėklomis. Būsite sotūs net 3-4 valandas, o jau gardumas!
Šilauogių užkandis
Šilauogių užkandis / Vaidos Kurpienės nuotr.

Reikės:

  • 160 g šilauogių (91 kcal) – natūralus gamtos desertas, 100 g šių uogų 9,96 g cukrų
  • 100 ml augalinio gėrimo (migdolų ar kito nesaldinto). Aš naudojau makadamijų (32 kcal). Šiuo atveju venkite ryžių ar avižų gėrimų, nes juose dominuoja cukrai
  • 30 g ispaninio šalavijo (čija) sėklų (2 v. š. su kaupu), (147 kcal) – Omega 3, kalcis, geležis – tai ko mums dažniausiai trūksta. Gerieji riebalai suteiks sotumo ir sulėtins cukrų patekimą į kraują

Gaminimas:

Ispaninio šalavijo sėklas užpilame augaliniu gėrimu, pamaišome šakute ir pabrinkiname 15 minučių. Jei yra galimybė, kol brinksta, dar 1-2 kartus pamaišome šakute, kad nebūtų gumulėlių.

Taurėje, kurią paveldėjome iš mano vyro močiutės, sluoksniuoju: uogos, brinkintos sėklos, uogos.

Viskas! Dėl grožio galime papuošti mėtos lapeliu.

Daugiau sveikų receptų ieškokite sulieknėk.lt.

Vaidos Kurpienės nuotr./Vaida Kurpienė
Vaidos Kurpienės nuotr./Vaida Kurpienė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis