Ingredientai:
- apie 700-800 g avienos kumpio su kaulu;
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 100 g rūkyto kumpio, supjaustyto smulkiais gabaliukais;
- 1 svogūnas, nuluptas, supjaustytas kubeliais;
- 1 morka, nulupta, supjaustyta kubeliais;
- 1 saliero stiebas, nuluptas, supjaustytas kubeliais;
- 1 arbat. šaukšt. malto kumino;
- 1 valg. šaukšt. raudonosios paprikos dribsnių;
- 1 stiklinė baltojo vyno;
- 3 valg. šaukšt. pomidorų tyrės;
- apie 500 g jautienos sultinio (tinka ir pagamintas iš ekologiško kubelio).
Gaminimas:
1. Nusausinkite avienos gabalą ir dosniai pabarstykite druska ir pipirais. Storadugniame puode įkaitinkite aliejų ant vidutinio karščio ugnies ir pakepinkite avienos gabalą iš visų pusių, kol apskrus. Išimkite iš puodo ir atidėkite.
2. Jei liko mažai riebalų, įpilkite dar kiek aliejaus ir suberkite svogūno, saliero ir morkos gabalėlius. Pakepinkite kelias minutes maišydami, tačiau neleiskite skrusti. Suberkite kuminą, paprikos dribsnius, supilkite vyną ir nugrandykite bet kokius prikibusius gabaliukus, palaukite, kol maždaug pusė skysčio nugaruos, o tada įmaišykite pomidorų tyrę.
3. Dėkite atgal į puodą avienos gabalą ir užpilkite tiek sultinio, kad mėsa būtų apsemta, sumažinkite kaitrą iki silpnos ir uždengę puodą troškinkite apie porą valandų – mėsa turi tapti minkštutėlė.
4. Išmkite mėsą iš puodo, pašalinkite kaulą, suplėšykite ją gabaliukais ir grąžinkite į susidariusį daržovių padažą. Paragaukite, ar netrūksta druskos, pipirų.
5. Patiekite su makaronais, ryžiais, kuskusu, nepamirškite šalia paruošti ir sezoninių žalumynų salotų. Ragu bus skanus ir kitą dieną.