Ingredientai:
- 3–4 cukinijų;
- 4–5 morkų;
- 2 svogūnų;
- 100 g sūrio;
- Persillade;
- druskos;
- aliejaus
Apkepimui:
- Kiaušinio;
- Miltų.
Plutelei:
- 1 kiaušinis
- 200 ml saldžios grietinėlėsl
- 20 g krapų;
- 2 skiltelių česnako.
Gaminimas:
Cukiniją supjaustykite vidutinio storumo griežinėliais, pabarstykite druska ir palikite 10 minučių pastovėti. Į vieną dubenį įmuškite kiaušinius, į kitą suberkite miltus.
Kiekvieną cukinijos gabalėlį apvoliokite miltuose, po to kiaušinyje ir kepkite įkaitintuose riebaluose, kol kiekvienas griežinėlis paskrus. Ilgai kepti nereikia, nes cukinija turi išlikti kieta.
Tada nuvalykite morkas – sutarkuokite, svogūnus – supjaustykite. Viską pakepinkite keptuvėje. Taip pat nevirkite ilgai, kol daržovės pakeis spalvą ir taps minkštesnės. Čia pridedama Persilados - prieskonių, į kuriuos įeina druska, petražolės ir džiovinti česnakai.
Vėliau paruoškite likusius ingredientus – sutarkuokite sūrį (galite naudoti savo nuožiūra), susmulkinkite krapus ir česnaką, į dubenį supilkite išplaktą kiaušinį ir užpilkite saldžia grietinėle.
Galiausiai sluoksniuokite produktus kepimo inde: cukinijos griežinėlius dėkite į indo dugną, ant viršaus uždenkite morkų ir svogūnų mase, šiek tiek sūrio, ir vėl kartokite, kol indas prisipildys. Kai visi sluoksniai išsidėstys, užpilkite grietinėlės-krapų masę ir dar įdėkite šiek tiek sūrio.
Įkaitinkite orkaitę. Kepkite 190 laipsnių temperatūroje 20 minučių.