Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sotus cukinijų troškinys – išmėginkite ir nesigailėsite

Cukinijos, morkos, svogūnai – viskas gardžiai susitroškinę ir lepina jūsų gomūrį. Tvnet.lv kviečia ragauti puikaus cukinijų troškinio.
Apekpas
Apekpas / Shutterstock nuotr.

Ingredientai:

  • 3–4 cukinijų;
  • 4–5 morkų;
  • 2 svogūnų;
  • 100 g sūrio;
  • Persillade;
  • druskos;
  • aliejaus

Apkepimui:

  • Kiaušinio;
  • Miltų.

Plutelei:

  • 1 kiaušinis
  • 200 ml saldžios grietinėlėsl
  • 20 g krapų;
  • 2 skiltelių česnako.

Gaminimas:

Cukiniją supjaustykite vidutinio storumo griežinėliais, pabarstykite druska ir palikite 10 minučių pastovėti. Į vieną dubenį įmuškite kiaušinius, į kitą suberkite miltus.

Kiekvieną cukinijos gabalėlį apvoliokite miltuose, po to kiaušinyje ir kepkite įkaitintuose riebaluose, kol kiekvienas griežinėlis paskrus. Ilgai kepti nereikia, nes cukinija turi išlikti kieta.

Tada nuvalykite morkas – sutarkuokite, svogūnus – supjaustykite. Viską pakepinkite keptuvėje. Taip pat nevirkite ilgai, kol daržovės pakeis spalvą ir taps minkštesnės. Čia pridedama Persilados - prieskonių, į kuriuos įeina druska, petražolės ir džiovinti česnakai.

Vėliau paruoškite likusius ingredientus – sutarkuokite sūrį (galite naudoti savo nuožiūra), susmulkinkite krapus ir česnaką, į dubenį supilkite išplaktą kiaušinį ir užpilkite saldžia grietinėle.

Galiausiai sluoksniuokite produktus kepimo inde: cukinijos griežinėlius dėkite į indo dugną, ant viršaus uždenkite morkų ir svogūnų mase, šiek tiek sūrio, ir vėl kartokite, kol indas prisipildys. Kai visi sluoksniai išsidėstys, užpilkite grietinėlės-krapų masę ir dar įdėkite šiek tiek sūrio.

Įkaitinkite orkaitę. Kepkite 190 laipsnių temperatūroje 20 minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais