Ingredientai:
- 1 nedidelė cukinija, sutarkuota burokine tarka;
- 2 dideli kiaušiniai, paplakti;
- 80 ml pieno;
- 150 g per sietelį pertrintos minkštos varškės arba rikotos;
- 130–140 g miltų;
- 20 g sviesto, išlydyto ir atvėsinto;
- 80–100 g patinkančio virto kumpio, susmulkinto;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- keli svogūnų laiškai, susmulkinti;
- saujelė patinkančių žalumynų (labiausiai tinka bazilikai arba krapai), smulkiai sukapotų;
- aliejaus, kepimui.
Gaminimas:
1. Į didelį dubenį supilkite lydytą sviestą, sudėkite kreminę varškę arba rikotą ir supilkite pieną. Išmaišykite, kad viskas susijungtų. Supilkite kiaušinius, suberkite druską ir pipirus, darsyk išmaišykite.
2. Atskirai mažame dubenėlyje išmaišykite miltus su kepimo milteliais, o tada šį mišinį suberkite į šlapiąją masę, maišykite tol, kol neliks sausų miltų, stenkitės itin intensyviai šaukštu nemakaluoti.
3. Tarkuotas cukinijas nuspauskite ranka, kad pasišalintų kuo daugiau sulčių, sudėkite tarkius, kumpio gabaliukus, smulkintus svogūnų laiškus ir žoleles į tešlą, išmaišykite.
4. Įkaitinkite keptuvėje ant vidutinės kaitros truputį aliejaus. Jei turite nedidukę ketaus keptuvę, galite kepti blynus per visą jos plotą, jei keptuvė didesnė, tada šaukštu formuokite kelis blynus. Nedarykite jų itin storų, nes jie ir šiaip pūsis. Kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
5. Valgykite su grietine ar jogurtiniu padažu, galite papildomai pabarstyti kapotomis žolelėmis.