15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti

Sotusis savaitgalio valgiaraštis

Kaip tik savaitgalis ant nosies, taip kyla klausimas – ką gaminsime šiandien? Norisi kažko ypatingo, kažko saldaus, kažko greitai ir nesunkiai paruošiamo... Geros idėjos dar niekam nepamaišė: rinkitės ir gaminkite!
Sprandinė su cinamonu ir apelsinais
Sprandinė su cinamonu ir apelsinais / Mariaus Žičiaus nuotr.

SAVAITGALIO RECEPTAS

Sprandinė su cinamonu ir apelsinais
 

Sudedamosios dalys:

1,5 kg kiaulienos sprandinės, po žiupsnelį druskos ir maltų juodųjų pipirų, 1 valg. š. grūdėtųjų garstyčių, 1 valg. š. medaus, 3 valg. š. saulėgrąžų aliejaus, 1 arbat. š. cinamono, 1 kg nedidelių vienodo dydžio bulvių, didelis apelsinas, žiupsnelis gvazdikėlių.


Kaip gaminti:

1. Sprandinę nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, viršų subadykite ir įtrinkite druska, pipirais. Garstyčias, medų, aliejų sumaišykite ir ištepkite mėsą. Viršų pabarstykite cinamonu ir 2 valandas laikykite vėsiai, kad prieskoniai įsigertų.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 230 °C. Sprandinę dėkite ant kepimo grotelių, po jomis pakiškite skardą su trupučiu vandens. Kepkite 10–15 min., kol mėsos viršus pagels. Bulves nuplaukite trindamos šepetėliu (neskuskite), perpjaukite pusiau, pabarstykite druska.

3. Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 180 °C. Mėsą išimkite, suvyniokite į foliją, įdėkite į skardą, kurioje yra nuvarvėjusios kepsnio sultys, šalia išdėliokite bulves ir kepkite 1,5 valandos. Prieš kepimo pabaigą foliją praskleiskite, kad mėsa apskrustų.

4. Apelsiną nuplaukite trindami šepetėliu ir supjaustykite plonais griežinėliais. Jais apdėkite dar karštą mėsą ir apsmaigstykite gvazdikėliais. Patiekite su keptomis bulvėmis.

 

► SALOTOS

15min.lt / Geltonosios salotos
15min.lt nuotr. / Geltonosios salotos

 

 

Geltonosios salotos

Fotolia nuotr. / Makaronų salotos su laaiaa
Fotolia nuotr. / Makaronų salotos su lašiša

 

 

Makaronų salotos su lašiša

Fotolia nuotr. / Salotos su figomis ir vytintu kumpiu
Fotolia nuotr. / Salotos su figomis ir vytintu kumpiu

 

 

Salotos su figomis ir vytintu kumpiu

Autorės nuotr. / Senovinė pupelių miarainė
Autorės nuotr. / Senovinė pupelių mišrainė

 

 

Senovinė pupelių mišrainė

 

► SRIUBOS

15min.lt / Tirata krabų sriuba
15min.lt nuotr. / Tiršta krabų sriuba

 

 

Tiršta krabų sriuba

Fotolia nuotr. / Kreminė cukinijų sriuba
Fotolia nuotr. / Kreminė cukinijų sriuba

 

 

Kreminė cukinijų sriuba

 

 

Fotolia nuotr. / Kario sriuba
Fotolia nuotr. / Kario sriuba

 

 

Kario sriuba

Mariaus Žičiaus nuotr. / Keptų paprikų ir baklažanų sriuba
Mariaus Žičiaus nuotr. / Paprikų ir baklažanų sriuba

 

 

Keptų paprikų ir baklažanų sriuba

 

► KARŠTIEJI PATIEKALAI

Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Lazanija su malta mėsa ir apinatais
Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Lazanija su mėsa

 

 

Lazanija su malta mėsa ir špinatais

Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Vegetariakas bulvių, pomidorų ir alyvuogių troakinys
Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Vegetariškas troškinys

 

 

Vegetariškas bulvių, pomidorų ir alyvuogių troškinys

Fotolia nuotr. / Sicilietiaka pasta
Fotolia nuotr. / Sicilietiška pasta

 

 

Sicilietiška pasta

Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Viatienos filė ritinėlių apkepas
Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Vištienos filė ritinėlių apkepas

 

 

Vištienos filė ritinėlių apkepas

 

► DESERTAI

Mariaus Žičiaus nuotr. / Obuolių pyragas su razinomis
Mariaus Žičiaus nuotr. / Obuolių pyragas

 

 

Obuolių pyragas su razinomis

Mariaus Žičiaus nuotr. / Vyniotinis su kremu
Mariaus Žičiaus nuotr. / Vyniotinis su kremu

 

 

Vyniotinis su kriaušėmis ir aguonų kremu

Mariaus Žičiaus nuotr. / Krepaeliai su persikais
Mariaus Žičiaus nuotr. / Krepšeliai su persikais

 

 

Krepšeliai su persikais

Mariaus Žičiaus nuotr. / Ryžių skanėstas su konservuotais vaisiais
Mariaus Žičiaus nuotr. / Ryžių skanėstas

 

 

Ryžių skanėstas su konservuotais vaisiais

 

► SVEČIAMS

Mariaus Žičiaus nuotr. / Pyragėliai su kriauaėmis ir mėlynuoju sūriu
Mariaus Žičiaus nuotr. / Pyragėliai su kriaušėmis

 

 

Pyragėliai su kriaušėmis ir mėlynuoju sūriu

Fotolia nuotr. / `pinatų ir laaiaų užkandėlė
Fotolia nuotr. / Špinatų ir lašišų užkandėlė

 

 

Špinatų ir lašišų užkandėlė

Fotolia nuotr. / Užkandėlės su dviejų rūaių sūriais
Fotolia nuotr. / Užkandėlės su dviejų rūšių sūriais

 

 

Užkandėlės su dviejų rūšių sūriais
 

Fotolia nuotr. / Kokteilis su krevetėmis
Fotolia nuotr. / Kokteilis su krevetėmis

 

 

Kokteilis su krevetėmis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais