Ingredientai:
- 3 bulvės;
- 2 nedidelės saldžiosios bulvės (batatai);
- 2 storesnės morkos;
- 1 vidutinis pastarnokas;
- 2 maži burokėliai;
- gabalėlis sviesto;
- 100 g parmezano sūrio, smulkiai sutarkuoto;
- 100 ml grietinėlės;
- 150 g gerai besilydančio sūrio, stambiai sutarkuoto;
- 1 skiltelė česnako, sutrinta;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- žiupsnis juodųjų pipirų;
- keli žiupsneliai šviežių čiobrelių lapelių.
Gaminimas:
1. Nedidelę kepimo formą ištepkite sviestu. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Visas daržoves nulupkite ir supjaustykite mandolina arba įprastu peiliu labai plonais griežinėliais.
3. Sudėkite daržoves į dubenį, apipilkite grietinėle, berkite parmezaną, česnaką, druską, pipirus, čiobrelius. Patogiais įrankiais ar net rankomis viską išmaišykite, kad daržovės gerai pasidengtų priedais.
4. Daržoves klokite eilėmis į kepimo indą taip, kad vienas griežinėlis pusiau dengtų kitą. Sudėję viską, sandariai uždenkite kepimo indą folija ir dėkite kepti. Kepkite 30–40 min., kol daržovės bus minkštos.
5. Nudenkite foliją, apibarstykite daržoves stambiai tarkuotu gerai besilydančiu sūriu ir dėkite kepti jau nebeuždengę dar maždaug 15 min.
6. Leiskite kiek atvėsti ir ragaukite. Tinka kaip savarankiškas patiekalas ar garnyras.