Ingredientai (4 asm.):
- 250 g jaunų špinatų lapelių;
- 100 g sultenių, garbanotųjų trūkažolių ar kitų mėgstamų švelnaus skonio salotų lapelių;
- 1 skardinė avinžirnių;
- 200 g natūralaus jogurto (rinkitės kokybišką);
- 1 citrina;
- 1 valg. šaukšto ciberžolių, malto kumino, cinamono mišinio;
- alyvuogių aliejaus;
- druskos.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
2. Avinžirnius nukoškite ir šiek tiek nusausinkite. Berkite juos į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Skrudinkite 10 minučių.
3. Tuo metu dideliame dubenyje sumaišykite prieskonių mišinį su pusės citrinos sultimis, vienu šaukštu alyvuogių aliejaus ir žiupsniu druskos.
4. Ištraukite avinžirnius iš orkaitės ir gerai sumaišykite su gauta prieskonių pasta. Gerai paskirstę skardoje, vėl šaukite juos atgal į orkaitę ir dar 15 minučių paskrudinkite. Retkarčiais pamaišykite ir prižiūrėkite, kad nesudegtų. Traukti iš orkaitės skardą reikia tada, kai avinžirniai tampa traškūs. Atidėkite į šalį, kad pravėstų.
5. Kai jau tieksite salotas, žalėsius nuplaukite, nusausinkite ar apdžiovinkite specialioje džiovyklėje ir sudėkite į dubenį. Sumaišykite likusios citrinos pusės sultis su jogurtu, šlakeliu aliejaus ir užpilkite ant žalumynų bei gerai išmaišykite.
6. Avinžirnius patiekite atskirame dubenėlyje, kad kiekvienas valgantis, įsidėjęs salotų, galėtų įsidėti tiek avinžirnių, kiek jam patinka.