Kaip pranešime žiniasklaidai teigia prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė, šprotai itin tinka sumuštiniams, o jų skonį dažnas prisimena dar iš vaikystės.
„Sumuštiniai – labai universalus patiekalas, tinkantys ir pusryčiams, ir netikėtai užklupus alkiui. Be to, juos nesudėtingai gali pasiruošti šiuo metu namie besimokantys vaikai. Šprotais pagardinti sumuštiniai yra puikus pasirinkimas, nes suteikia galimybes ne tik eksperimentuoti su skoniais, bet ir praturtinti mitybą žuvimi“, – pasakoja V.Juodkazienė.
Kad nepritrūktų idėjų, mitybos ekspertė pateikia porą paprastų sumuštinių su šprotais receptų.
Sumuštiniai su šprotais ir žaliosiomis alyvuogėmis
Ingredientai:
- duonos su grūdais;
- šprotų;
- sviesto;
- kiaušinio;
- žaliųjų alyvuogių (be kauliukų).
Gaminimas:
1. Kiaušinį išvirkite ir sutarkuokite.
2. Ant grūdų duonos riekelės plonai užtepkite sviesto, ant viršaus dėkite po porą šprotų. Užberkite tarkuoto kiaušinio ir pagardinkite griežinėliais plaustytomis žaliosiomis alyvuogėmis.
Sumuštiniai su šprotais ir vyšniniais pomidorais
Ingredientai:
- Duonos skrudinimui;
- šprotų;
- natūralaus jogurto;
- petražolių;
- vyšninių pomidoriukų.
Gaminimas:
Duoną paskrudinkite. Ant jos plonu sluoksniu tepkite su smulkintomis petražolėmis sumaišytą jogurtą. Uždėkite porą šprotų ir perpjautą vyšninio pomidoro puselę.