Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Spurgos apsuko galvą ne tik Homeriui Simpsonui: garsenybės, kurios jas dievina

Keliaudami po pasaulį, desertų galime atrasti pačių įvairiausių, tačiau vieni iš jų – žinomi visame pasaulyje ir užkariavę tūkstančių gerbėjų širdis arba… gomurius. Spurgos! Visai nesvarbu, kokios jos bebūtų – su įdaru ar be jo, su skyle viduryje ar apvalios, – atsispirti šiam gardumėliui išties sunku. O kartais – ir neįmanoma.
„Mantingos“ spurga ir Homeris Simpsonas
„Mantingos“ spurga ir Homeris Simpsonas / „Mantingos“ ir Shutterstock nuotr.

Neatsiejama gyvenimo dalimi spurgos yra tapusios ne vienam žmogui. Ne išimtis – ir žinomos pramogų pasaulio asmenybės, politikai bei animaciniai personažai. Šį kartą siūlome susipažinti su penkiais iš jų, tačiau patikėkite – sąrašą dar galima būtų tęsti ir tęsti.

Homeris Simpsonas

Shutterstock nuotr./Homeris Simpsonas
Shutterstock nuotr./Homeris Simpsonas

Ko gero, neperdėtume sakydami, jog spurgų mylėtojų gretose pirmąją vietą drąsiai užima Homeris Simpsonas – animacinės komedijos „Simpsonai“ pagrindinis veikėjas. Ne kartą esame matę, kaip vien nuo spurgų vaizdo ar kvapo Homeriui net trykšta seilės. O sušlemšti visą jų dėžę Simpsonų šeimos galvai yra vieni niekai.

Įdomu tai, jog dėl Homerio meilės šiam desertui yra kilusių ir gana nemalonių situacijų. Štai, pavyzdžiui, 2007-aisiais pasirodžiusiame „Simpsonų filme“ tam, kad suspėtų prigriebti pigių spurgų iš beužsidarančios užkandinės, Homeris bokštą su kiaulės išmatomis suvertė į ežerą. Kaip žinia, tai pasibaigė ekologine katastrofa, dėl kurios Springfildo miestas atsidūrė po dangčiu.

Justinas Bieberis

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Justinas Bieberis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Justinas Bieberis

Spurgos artimos širdžiai yra ir kanadiečių muzikos žvaigždei Justinui Bieberiui. 2021-aisiais dainininkas pradėjo bendradarbiauti su savo gimtosios šalies tinklu „Tim Hortons“ ir išleido specialią spurgyčių kolekciją, pavadinimu „Timbiebs Timbits“. Ją sudarė trys paties J.Bieberio parinkti spurgų skoniai.

Kaip rašo CNN.com, ši ribotos trukmės spurgų linija buvo viena sėkmingiausių kavinių tinklo „Tim Hortons“ iniciatyvų, siekiant karantino metu pritraukti daugiau klientų.

Pats J.Bieberis teigė, jog bendradarbiauti su „Tim Hortons“ visada buvo jo svajonė, mat beaugdamas jis šiose kavinėse lankydavosi nuolatos.

Dolly Parton

Vida Press nuotr./Dolly Parton (2014 m.)
Vida Press nuotr./Dolly Parton (2014 m.)

Bendradarbiauti su populiariu spurginių tinklu šių metų gegužę pradėjo ir amerikiečių kantri muzikos žvaigždė Dolly Parton. Į „Krispy Kreme“ kavines ribotam laikui atkeliavo „Dolly Southern Sweets Donut Collection“ – keturios naujos saldžios spurgos, įkvėptos klasikinių amerikietiškų desertų.

„Tai, jog vienoje unikalioje „Krispy Kreme“ spurgų kolekcijoje yra keletas mano labai mėgstamų pietietiškų skonių, man yra labai svarbu“, – sakė dainininkė D.Parton.

„Šios spurgos man primena namus. Džiaugiuosi, kad žmonės galės jomis pasidalinti su savo šeima ir draugais“, – pridūrė ji.

Kaip rašo „USA Today“, spurgų milžinas „Krispy Kreme“, besidžiaugdamas bendradarbiavimu su kantri muzikos legenda, savo pirkėjams pristatė unikalų pasiūlymą. Visi, kurie pirmąją kolekcijos pasirodymo dieną į parduotuves atėjo pasipuošę kaip D.Parton, gavo po nemokamą spurgą.

Benas Affleckas

Vida Press nuotr./Benas Affleckas, Jennifer Lopez
Vida Press nuotr./Benas Affleckas, Jennifer Lopez

Amerikiečių aktoriaus ir režisieriaus Beno Afflecko meilė spurgoms, o konkrečiau – tinklui „Dunkin‘ Donuts“, internautams puikiai žinoma. Kino žvaigždę paparacai yra ne kartą prigavę besimėgaujantį šiuo desertu su kava, o 2020-aisiais socialiniuose tinkluose plačiai paplito memas, kaip aktoriui kelios dėžės su spurgomis tiesiog sprūsta iš rankų.

Į B.Afflecko susižavėjimą spurgomis dėmesį atkreipė ir pats amerikiečių kavinių tinklas „Dunkin‘ Donuts“. 2023 m. aktorius tapo jų prekės ženklo ambasadoriumi ir suvaidino įvairiose humoristinėse reklamose. Viena iš jų buvo transliuota ir Jungtinių Valstijų Nacionalinės futbolo lygos (NFL) rungtynių „Super Bowl“ metu.

Barackas Obama

„Scanpix“ nuotr./Barackas Obama
„Scanpix“ nuotr./Barackas Obama

Spurgoms atsispirti nepavyksta ir buvusiam Jungtinių Valstijų prezidentui Barackui Obamai. Beeidamas šalies vadovo pareigas, politikas ne kartą nustebino įvairių spurginių savininkus, kartu su palyda užsukdamas nusipirkti kelių dėžių šių apvalių gardėsių. Tuo pat metu buvęs prezidentas mielai sveikindavosi ir šnekučiuodavosi su kitais pirkėjais.

Nusipirktomis spurgomis B.Obama nepraleisdavo progos pasidalinti ir su kitais – politikas ne kartą vaišino ugniagesius, žurnalistus, dirbusius Baltuosiuose rūmuose, bei jį palaikiusius rinkėjus.

Kartą, atvykęs pas rinkiminės kampanijos savanorius, buvęs šalies prezidentas pajuokavo, kad spurgų dalinimui jo žmona Michelle neprieštarauja, nors ir aktyviai pasisako už sveiką gyvenimo būdą. „Jūs nesėdite vietoje, todėl nedidelis skanėstas jums galimas“, – tuomet teigė politikas.

Spurgos turi net… savo dieną!

Spurgos populiarios ne tik užsienyje, tačiau ir Lietuvoje – 2023 metais Lietuvoje per mėnesį „Mantinga“ vidutiniškai pardavė beveik 940 tūkst. vnt. spurgų, o per metus – daugiau nei 11 mln. vnt. spurgų.

Šis dangiškas desertas turi netgi savo dieną! Pasaulyje pirmąjį birželio penktadienį minima tarptautinė spurgų diena. Lietuvoje šios dienos minėjimą inicijuoja daugiausiai spurgų pagaminanti „Mantinga“. Šiais metais ji bus minima birželio 7 dieną.

Gamintojo nuotr./„Mantingos“ spurgos
Gamintojo nuotr./„Mantingos“ spurgos

Įdomu tai, kad „Mantinga“ spurgas pradėjo gaminti daugiau nei prieš 20 metų, o pirmosios spurgos buvo apvalios su braškių džemo įdaru ir tik vėliau pradėtos gaminti trikampės bei pagalvėlės formos spurgos.

Marijampolėje kasdien iškepama per 130 tūkst. įvairių spurgų, o asortimente – per 60 skirtingų skonių ir tipų spurgų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas