15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti

Sriubos su kiauliena ir jautiena: nuo rytietiškų iki tradicinių su kukuliukais

Tiršta sriuba su mėsa kuo puikiausiai gali tapti pilnaverčiu patiekalu ir pietums, ir, juolab, vakarienei. Jūsų valia, kokia virti, pikantišką, egzotišką, o gal ką nors iš mamų ir močiučių repertuaro. Rinkitės ir skanaus!
Tiršta mėsos ir avinžirnių sriuba
Tiršta mėsos ir avinžirnių sriuba / Vida Press nuotr.
Daržovių sriuba su jautienos šonkauliukais
Receptas: Daržovių sriuba su jautienos šonkauliukais
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 10 min.
2.9 / 12
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 2.00 l
Jautiena: 500.00 g (šonkaulių)
Bulvės: 4.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (sauja šviežių arba džiovintų)
Kaip gaminti

1. Porcijomis supjaustytus šonkauliukus pusvalandį kepkite 200`C karštumo orkaitėje.

2. Apskrudusius šonkauliukus sudėkite į puodą, supilkite vandenį, pasūdykite, pagardinkite pipirais, įmeskite laurų lapelį ir ant labai mažos ugnies virkite, kol mėsa visai suminkštės (apie 2 val).

3. Išvirusius šonkauliukus išgriebkite, sultinį perkoškite, vėl užvirinkite, sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas ir pavirkite 10 min. Tada sudėkite kubeliais supjaustytas bulves, žiedynėliais išskirstytus kopūstus ir virkite dar 15 min. Prieš nukeliant nuo ugnies sudėkite šonkauliukus ir suberkite susmulkintus prieskoninius žalumynus.  

Suskleisti
Sriuba
Receptas: Greita sriuba su grybais ir jautiena
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 10
Receptas
Ingredientai
Spagečiai: 100.00 g (kiaušininių arba ryžių)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pievagrybiai: 200.00 g (galite įdėti ir konservuotų voveraičių)
Sviestas: 2.00 arbat. š.
Sultinys: 2.00 l (vištienos arba jautienos)
Kininis kopūstas: 1.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Kumpis: 100.00 g (jautienos)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia išsivirkite spagečius, nukoškite juos ir atidėkite.

2. Smulkiai supjaustykite svogūną, griežinėliais supjaustykite pievagrybius. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir suberkite svogūnus bei pievagrybius – kepkite, kol grybai šiek tiek pagelsvės.

3. Dideliame puode užvirkite vištienos sultinį, suberkite iškepusius grybus ir smulkintą kinišką kopūstą. Kai kopūstas suminkštės, suberkite plonais šiaudeliais supjaustytą jautienos kumpį bei išvirtus spagečius.

4. Virkite sriubą apie 5 minutes ir prieš patiekiant pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Suskleisti
Ispaniška chorizo sriuba
Receptas: Ispaniška chorizo sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 37
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Chorizo dešra: 250.00 g (arba kitokios aštrios)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 2.00 vnt. (po vieną raudonąją ir žaliąją)
Bulvės: 1.00 kg
Lęšiai: 50.00 g (raudonųjų)
Kmynai: 1.00 arbat. š.
Petražolės: 1.00 sauja (papuošimui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Dešrą supjaustykite kelių centimetrų gabaliukais, svogūną susmulkinkite, česnaką sutraiškykite, iš aitriųjų paprikų išimkite sėklytes ir smulkiai supjaustykite, bulves nuskuskite ir supjaustykite kubeliais.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite dešrą ir kelias minutes pakepinkite.

3. Sumažinkite karštį ir sudėkite svogūną, česnaką bei aitriąją papriką. Pakepinkite apie 10 minučių arba kol svogūnai suminkštės.

4. Į karštą sultinį puode sudėkite bulves, lęšius ir mišinį iš keptuvės.

5. Išmaišykite su paprikos milteliais, kmynais, druska ir pipirais ir užvirinkite.

6. Sumažinkite karštį, uždenkite ir virkite apie pusvalandį, kol išvirs bulvės. Patiekite karštą, apibarstę smulkintomis petražolėmis.

Suskleisti
Charčio sriuba
Receptas: Soti ir šildanti charčio sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.2 / 132
Receptas
Ingredientai
Avienos šonkauliai: 2.00 kg (galite imti ir 3 kg, be riebalų; avienos sultiniui)
Svogūnai: 2.00 vnt. (1 nuplautas, bet nenuluptas avienos sultiniui ir 1 supjaustytas kubeliais sriubai)
Morkos: 1.00 vnt. (didelė, supjaustuta į keletą dalių; avienos sultiniui)
Salierų stiebai: 3.00 vnt. (avienos sultiniui)
Laurų lapai: 2.00 vnt. (avienos sultiniui)
Druska: 2.00 arbat. š. (perpus avienos sultiniui ir sriubai (arba pagal skonį))
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (perpus sultiniui ir sriubai (arba pagal skonį))
Česnakai: 7.00 skiltelės (3 avienos sultiniui ir 4 susmulkintos sriubai)
Aliejus: 2.00 valg. š. (sriubai)
Aitrioji paprika: 2.00 vnt. (švieži arba džiovinti, dėkite pagal skonį, kiek toleruojate aitrumo; sriubai)
Paprikos: 2.00 vnt. (išvalytos ir supjaustytos gabalėliais raudonosios; sriubai)
Konservuoti pomidorai: 1.00 vnt. (indelis geros kokybės konservuotų savo sultyse; sriubai)
Pomidorų pasta: 2.00 valg. š. (galite dėti ir 3; sriubai)
Avinžirniai: 1.00 st. (išbrinkintų per naktį vandenyje; sriubai)
Ryžiai: 1.00 st. (nuplautų; sriubai)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (džiovintų sriubai ir dar saujelė šviežių kapotų patiekimui)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį; sriubai)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį; sriubai)
Kvapnieji pipirai: 0.50 arbat. š. (sriubai)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia išsivirkite avienos sultinį. Geriausia jį išvirti iš vakaro, kad palikus šaltai ant viršaus sustingtų riebalai, kuriuos galėsite atsargiai nuimti ir išmesti (nes jie tikrai niekam nereikalingi…).

2. Į puodą sudėkite avienos kaulus ir pripilkite vandens, kad apsemtų kaulus. Kai vanduo užvirs, vandenį nupilkite, kaulus praskalaukite ir užpilkite nauju vandeniu. Užvirkite dar kartą, nugriebkite putas. Sudėkite visas daržoves (svogūno nelupkite, bus daugiau skonio ir spalvos), įberkite druskos, pipirų, sumeskite lauro lapus ir uždengę troškinkite apie 2–6 valandas (kuo ilgiau, tuo geriau). Nupilkite išvirusį sultinį, daržoves išmeskite, kaulus su mėsa padėkite atskirai, o sultinį palikite puode, kuriame virė, per naktį šaltai, kad sustingtų riebalai ir juos galėtumėte pašalinti.

3. Kitame puode įkaitinkite aliejų, apkepinkite svogūnus, kol suminkštės. Suberkite česnakus, čili pipirus, pabarstykite kuminu, kalendromis, saldžiosios paprikos milteliais ir pakepinkite dar kelias minutes.

4. Sudėkite saldžiąsias paprikas, po poros minučių – pomidorus su visomis sultimis ir pomidorų pastą, kepinkite apie 5–10 min., suberkite išmirkytus avinžirnius ir supilkite pašildytą sultinį.

5. Virkite, kol avinžirniai suminkštės (apie 30 min.), tada suberkite ryžius ir toliau virkite dar apie 10 min., kol ryžiai išvirs.

6. Pabaigoje sudėkite virtus avienos kauliukus, paragaukite, ar netrūksta druskos, įberkite pipirų, jei trūksta rūgšties, įlašinkite citrinos sulčių. Patiekite pabarstę šviežiomis kalendromis.

Suskleisti
Sočioji guliašo sriuba
Receptas: Sočioji guliašo sriuba
8 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 32
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 200.00 g (minkštos)
Svogūnai: 5.00 vnt. (2 puodeliai smulkiai sukapotų)
Sultinys: 2.00 l (gali būti tirpus)
Pomidorai: 1.00 vnt. (pusė puodelio konservuotų savo sultyse)
Bulvės: 4.00 vnt. (1,5 puodelio kubeliais supjaustytų)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite maždaug 2 cm dydžio kubeliais (tai padaryt lengviau, kai ji gerokai pašalusi).

2. Keptuvėje įkaitinkite du šaukštus aliejaus ir kepinkite svogūnus, kol truputį paruduos. Išgriebkite, į tą pačią keptuvę supilkite likusį aliejų, sudėkite mėsos kubelius ir maišydami kepkite, kol gražiai apskrus.

3. Į puodą su svogūnais sukrėskite mėsą su visu skysčiu, supilkite sultinį, sudėkite pomidorus, uždenkite ir ant mažos ugnies virkite, kol mėsa visiškai suminkštės.

4. Viralą ataušinkite iki kambario temperatūros, paskui palaikykite šaldytuve, kad sustingtų į paviršių išplaukę riebalai. Juos nugriebkite ir išmeskite, puodą vėl užkaiskite.

5. Į užvirusią sriubą sudėkite sugrūstus česnakus, bulves, įberkite saldžiosios paprikos, uždenkite ir virkite ant mažos ugnies dar 20 min.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Ypatingoji jautienos sriuba
Receptas: Ypatingoji jautienos sriuba
7 asmenims
Pagaminsite per 4 val. 40 min.
3.7 / 11
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 500.00 g (liesos)
Pomidorai: 800.00 g (konservuoti savo sultyse)
Jautienos sultinys: 1500.00 ml (tinka tirpus)
Svogūnai: 3.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (3/4 puodelio stambiai tarkuotų šakniagumbių)
Morkos: 2.00 vnt. (3/4 puodelio stambiai sutarkuotų)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Juodieji pipirai: 10.00 vnt. (grūdelių)
Kaip gaminti

1. Kruopščiai nuplautą mėsą įdėkite į puodą, sukrėskite pomidorus su visomis sultimis.

2 Sudėkite smulkiai sukapotus svogūnus, salierus, morkas, supilkite sultinį, suberkite čiobrelius ir pipirus.

3. Puodą uždenkite ir ant labai mažos ugnies virkite maždaug 4 val. Nugaravusį skystį papildykite verdančiu vandeniu.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Meksikietiška sriuba su kukuliais
Receptas: Meksikietiška sriuba su kukuliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 61
Receptas
Ingredientai
Faršas: 400.00 g (jautienos)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (penkių pipirų mišinys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona ir geltona)
Pupelės: 300.00 g (konservuotos, 1 indelis)
Pomidorai: 300.00 g (1 indelis, konservuotų luptų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Česnakai: 3.00 skiltelės (3 - 4)
Padažas: (aitriųjų pipirų) 2.00 valg. š.
Pomidorų pasta: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Jautienos faršą pagardinkite pipirų mišiniu, druska, aitriąja paprika ir gerai išmaišykite. Šlapiomis rankomis formuokite mažus kukulius ir dėkite į šaldytuvą, kol pasiruošite sriubą.

2. Puode storu dugnu įkaitinkite 3–4 šaukštus alyvuogių aliejaus, sudėkite smulkintą svogūną, česnaką ir maišydami apkepkite, tada sudėkite pomidorų pastą, aitriųjų pipirų padažą ir dar pakepinkite.

3. Saldžiąsias paprikas supjaustykite juostelėmis ir sumeskite į apkeptus svogūnus, sudėkite konservuotus pomidorus, įpilkite sojų padažo, šiek tiek vandens (vandens kiekis priklauso nuo to, kokio tirštumo sriubos norite) ir troškinkite ant silpnos ugnies 10–15 minučių. Į sriubą sumeskite kukulius, smulkintus rozmarinus, paskaninkite druska, cukrumi ir virkite dar 10 minučių.

4. Baigiant sriubai virti suberkite konservuotas pupeles ir dar 5–7 minutes pavirkite. Tiekite su balta duona.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

 

Suskleisti
Brokolių sriuba su veršienos kukuliukais
Receptas: Brokolių sriuba su veršienos kukuliukais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 37
Receptas
Ingredientai
Faršas: 300.00 g (veršienos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Daržovių sultinys: 1.00 l (1,5 - 2 arba 2 kubeliai)
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (0,5 galvutės)
Morkos: 1.00 vnt.
Bulvės: 1.00 vnt. (1 - 2)
Makaronai: 200.00 g (sauja)
Kaip gaminti

1. Didesniame puode užvirkite sultinį. Faršą sumaišykite su kiaušinio tryniu, pipirais, druska ir žolelėmis, suformuokite nedidelius kukulius ir sumeskite į verdantį sultinį. Morkas ir bulves nuskuskite, supjaustykite, brokolį išskirstykite žiedynais. Į verdančią sriubą sudėkite bulves ir morkas, virkite 10–15 minučių. Tada sudėkite brokolių žiedynus, makaronus, pagardinkite žolelėmis, pipirais, druska ir virkite dar apie 15 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

 

Suskleisti
Kreminė špinatų sriuba su mėsos kukuliais
Receptas: Kreminė špinatų sriuba su mėsos kukuliais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 7
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (4-5)
Morkos: 1.00 vnt.
Špinatai: 100.00 g
Česnakai: 4.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Kalakutiena: 300.00 g (maltos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Manai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį; maltų)
Kaip gaminti

1. Nuplaukite bei nulupkite bulves, morkas, česnakus, susmulkinkite ir suberkite į puodą. Užpilkite vandeniu, alyvuogių aliejumi, pasūdykite ir virkite, kol suminkštės.

2. Nuplaukite špinatus, nuskabykite jų kotelius ir subėrusi į vandenį, kuriame jau verda kitos daržovės, dar pavirkite apie 5-7 min. Puodą nukaiskite nuo viryklės ir elektriniu smulkintuvu visą masę sutrinkite.

3. Iš maltos kalakutienos (į kurią prieš tai reikia įmušti kiaušinį, įdėti manus, druskos, pipirų) formuokite nedidelius kukulius, dėkite juos į kreminę sriubą ir virkite dar apie 15 min.

4. Jei reikia, pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais. Tiekite su grietine.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti
Jautienos sriuba
Receptas: Jautienos sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 41
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 200.00 g
Grikiai: 1.00 st.
Pomidorai: 400.00 g (konservuotų be odelių)
Morkos: 1.00 vnt.
Bulvės: 2.00 vnt. (nedidelės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Sviestas: 2.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Mėsą nuplaukite, nuvarvinkite, supjaustykite kubeliais.

2. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite.

3. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite kubeliais pjaustytą jautieną. Vis pamaišydama kepkite, kol gražiai apskrus.

4. Baigdama kepti pasūdykite, sudėkite svogūnus, išspauskite česnaką, dar šiek tiek pakepkite. Sudėkite mėsą į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite, kol mėsa suminkštės. Suberkite nuplautas ir nuvarvintas grikių kruopas. Virkite apie 10 min.

5. Nulupkite bulves, nuskuskite morką. Bulves supjaustykite kubeliais, morkas – griežinėliais. Sudėkite daržoves į sriubą. Virkite dar maždaug 10 min. Baigdama virti įmaišykite kubeliais pjaustytus pomidorus. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir petražolėmis.

Suskleisti
Pomidorų sriuba su kiauliena
Receptas: Pomidorų sriuba su kiauliena
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 41
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 300.00 g (maltos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Ryžiai: 150.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Pomidorai: 500.00 g (šviežių)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Pienas: 300.00 ml
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sultys: 2.00 valg. š. (tirštų pomidorų)
Cukrus: 4.00 arbat. š.
Jogurtas: 100.00 ml (natūralaus)
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 arbat. š. (keli žiupsniai maltai mėsai skirtų prieskonių)
Vanduo: 100.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį; maltų)
Kaip gaminti

1. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje ir padėkite šiltai.

2. Mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir išminkykite. Iš gautos masės suformuokite maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Išdėliokite nepridegančiame kepimo inde ir pusvalandį kepkite 200ºC karštumo orkaitėje.

3. Nuskustą morką sutarkuokite. Nuluptą svogūną supjaustykite žiedeliais, sumeskite į gilią keptuvę su įkaitintais riebalais ir 3–4 minutes pakepinkite.

4. Sudėkite verdančiu vandeniu nuplikytus, nuluptus, griežinėliais pjaustytus pomidorus ir maišydama troškinkite 5 minutes. Sumeskite atskiroje keptuvėje iki minkštumo pakepintas juostelėmis pjaustytas paprikas ir maišydama troškinkite dar 5 minutes.

5. Giliame puode užvirinkite vandenį su pienu ir trim šaukšteliais cukraus. Suberkite bazilikus, pipirus, likusį cukrų, sudėkite trintus česnakus ir maišydama porą minučių pavirinkite. Sudėkite troškintas daržoves, supilkite pomidorų sultis ir virkite 10 minučių. Sutrinkite elektriniu plakikliu. Sudėkite ryžius ir išmaišykite.

6. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, į kiekvieną įkrėskite po šaukštą natūralaus jogurto, įdėkite po kelis keptus kukulius ir apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais