„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
2022 09 24

Stebuklas, o ne desertas: troškintos vanile kvepiančios kriaušės

Kriaušių galime nusipirkti ištisus metus, atkeliavusių iš pačių įvairiausių šalių. Tačiau jei paisote sezoniškumo, kaip tik dabar pats metas skanauti mūsų regione sunokusių vaisių. Gryno skonio šalininkai pasakytų, jog kriaušės tokios tobulos, kad niekuo skaninti jų nereikia. Tačiau galbūt jie dar neragavo pagal šį receptą paruoštų kriaušių!
Troškintos kriaušės
Troškintos kriaušės / Vida Press nuotr.

Baltąjame vyne troškintos, vanile iškvėpintos kriaušės yra vienas elegantiškiausių, lengviausių ir fotogeniškiausių desertų, kokį tik galima įsivaizduoti. Kad valgant širdis visiškai neapsaltų, patiekite jas su trupučiu jogurto, kuris suteiks balanso.

Ingredientai:

  • 8 kriaušės (standžios ir saldžios);
  • 400 ml baltojo vyno;
  • 500 ml vandens;
  • 130 g cukraus;
  • 0,5 vanilės ankšties (arba 1 arbat. šaukšt. vanilės pastos);
  • 300 g graikiško jogurto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“