„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Strelkabelka receptas: atrasti karpį iš naujo, arba Ant grotelių keptas karpis

Tikiu, kad ne aš viena tokia – karpio neperku ir net neatsimenu, kada paskutinį kartą apskritai jį valgiau iki šios vasaros. Ir kaip netikėta – karpis man yra geriausias šių metų atradimas.
Ant grotelių keptas karpis
Ant grotelių keptas karpis / Strelkabelka nuotr.
Temos: 3 Žuvis Maistas Karpis

Taigi, pirma, paragaukite šalto rūkymo karpio. Tai yra kažkas tokio! Antra, nusipirkite šviežio karpio, pasidarykite filė, ją pamarinuokite ir užmeskite ant grotelių.

Taip pat šalia pasikepkite ir mėgstamų daržovių. Prie bet kokių keptų daržovių man visada pasiteisina alyvuogių aliejus, sumaišytas su balzamiku, čiobreliais, traiškytu česnaku, smulkiai kapotu čili, druska ir šiek tiek cukraus. Proporcijos iš akies ir pagal skonį. Arba tiesiog pomidorai su alyvuogių aliejumi ir šviežiu baziliku.

Pabaigoje ant grotelių uždėkite batono, iki gražiai apskrus iš abiejų pusių, jei, aišku, dar balti miltai neišbraukti iš valgiaraščio.

Dabar karpį dažniau įtrauksite į savo pirkinių krepšelį. Bent jau aš – tikrai!

Strelkabelka nuotr. /Ant grotelių keptas karpis
Strelkabelka nuotr. /Ant grotelių keptas karpis

Ant grotelių keptas karpis

Ingredientai:

  • 1 karpis;
  • 2–3 česnako skiltelės;
  • šviežių krapų;
  • 4 valg. šaukšt. aliejaus;
  • druskos.

Gaminimas:

1. Iš karpio išpjauname filė. Žuvį nuplauname, nusausiname vienkartiniu rankšluosčiu.

2. Česnakus supjaustome riekelėmis. Supjaustome krapus. Viską sudedame į dubenį, užpilame aliejumi ir apibarstome druska, išmaišome.

3. Marinatu ištriname žuvį ir paliekame marinuotis porai valandų.

4. Žuvį dedame ant grotelių ir kepame, kol iškeps ir gražiai apskrus.

Strelkabelka nuotr. /Ant grotelių keptas karpis
Strelkabelka nuotr. /Ant grotelių keptas karpis

Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs