Taigi, pirma, paragaukite šalto rūkymo karpio. Tai yra kažkas tokio! Antra, nusipirkite šviežio karpio, pasidarykite filė, ją pamarinuokite ir užmeskite ant grotelių.
Taip pat šalia pasikepkite ir mėgstamų daržovių. Prie bet kokių keptų daržovių man visada pasiteisina alyvuogių aliejus, sumaišytas su balzamiku, čiobreliais, traiškytu česnaku, smulkiai kapotu čili, druska ir šiek tiek cukraus. Proporcijos iš akies ir pagal skonį. Arba tiesiog pomidorai su alyvuogių aliejumi ir šviežiu baziliku.
Pabaigoje ant grotelių uždėkite batono, iki gražiai apskrus iš abiejų pusių, jei, aišku, dar balti miltai neišbraukti iš valgiaraščio.
Dabar karpį dažniau įtrauksite į savo pirkinių krepšelį. Bent jau aš – tikrai!
Ant grotelių keptas karpis
Ingredientai:
- 1 karpis;
- 2–3 česnako skiltelės;
- šviežių krapų;
- 4 valg. šaukšt. aliejaus;
- druskos.
Gaminimas:
1. Iš karpio išpjauname filė. Žuvį nuplauname, nusausiname vienkartiniu rankšluosčiu.
2. Česnakus supjaustome riekelėmis. Supjaustome krapus. Viską sudedame į dubenį, užpilame aliejumi ir apibarstome druska, išmaišome.
3. Marinatu ištriname žuvį ir paliekame marinuotis porai valandų.
4. Žuvį dedame ant grotelių ir kepame, kol iškeps ir gražiai apskrus.
Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.