Strelkabelka receptas: česnakų sriuba su vištiena

Pirmą kartą kažkurią žiemą šią sriubą viriau pagal receptą iš tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“. Ir, kaip visada būna, jei receptas patinka, laikui bėgant jis būna adaptuojamas. Taip nutiko ir su šiuo, nes labai retai kada turiu šaldymo kameroje vištienos sultinio. O be gero sultinio, geros sriubos ir neišvirsit.
Česnakų sriuba
Česnakų sriuba / Strelkabelka nuotr.

Pirmiausia jums reikės riebios vištos iš kaimo ar ūkininko. Su paukštynų broileriais tikrai neprasisuksit – gausit birzgaliuką, o ne sriubą. O patį česnaką mėgstu šiek tiek karamelizuoti svieste, o ne iš karto sumesti į sultinį. Šafranas čia tinka neįtikėtinai gerai, o aš jo net nemėgstu, ir yra vienintelis patiekalas, dėl kurio išvis šafraną perku.

Ingredientai:

sultiniui:

  • 1 vištos ketvirtis;
  • 1 svogūnas, perpjautas per pusę;
  • 1 vidutinė morka, stambiai supjaustyta;
  • 5 juodieji pipirai;
  • kelios šakelės čiobrelių;
  • 2 lauro lapai.

sriubai:

  • 3 galvos česnakų;
  • sviesto kepti;
  • 1 kaliaropė arba pusė saliero šaknies;
  • žiupsnis šafrano;
  • druskos pagal skonį.

Gaminimas:

1. Pirmiausia išverdame sultinį. Į puodą sudedame visus jam skirtus ingredientus ir įpilame pusantro litro vandens. Neuždengę puodo ant mažos ugnies verdame apie pusantros valandos. Mėsa jau turi lengvai nertis nuo kaulo. Išvirus mėsą išimame, palaukiame, kol pravės, ir suplėšome gabaliukais. Atsidedame į šalį. Sultinį perkošiame.

2. Kokius 50 ml dar karšto sultinio įpilame į puodelį ir ten įberiame šafraną. Paliekame 20 minučių.

3. Verdame sriubą. Česnakus nulupame ir lengvai pakepiname ant sviesto puode, kuriame virsime sriubą. Supilame sultinį, sudedame stambiai supjaustytą kaliaropę ar saliero šaknį. Verdame 30 min. Į virimo pabaigą supilame sultinį su šafranu.

4. Sriubą sutriname smulkintuvu. Atgal sudedame suplėšytą gabaliukais vištą.

5. Patiekiame su kepinta duona, ištrinta česnaku.

Strelkabelka nuotr. /Česnakų sriuba
Strelkabelka nuotr. /Česnakų sriuba

Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis