Man fritata tinka pusryčiams, pietums ar vakarienei. Tinka, kai tingiu gaminti, tinka, kai nenoriu išmesti vakarykščių virtų bulvių ar daržovių likučių. Tinka, kai prisiperku per daug sūrio ir jo nesuvalgau. Tinka, kai grietinėlė jau beveik baigia galioti. Tinka, kai labai noriu valgyti. Tinka, kai... Užbaikite sakinį patys.
Galite kepti keptuvėje, galite kepti orkaitėje. Kadangi fritata yra universali, tai tikslių kiekių recepte ir nebus. Improvizuokite.
Fritata su daržovėmis
Ingredientai:
- Sviesto kepimo formai ištepti;
- 6 kiaušiniai;
- apie 150 ml natūralaus jogurto, pieno ar grietinėlės;
- šparagų, cukinijų, mažų pomidorų;
- petražolių, svogūnų laiškų;
- kieto sūrio;
- druskos;
- šviežiai maltų pipirų.
Gaminimas:
1. Kepimo formą ištepkite sviestu.
2. Kiaušinius šluotele išplakite su jogurtu, pienu ar grietinėle ir druska.
3. Supjaustykite daržoves. Cukinijas su šparagais aš apkepu keptuvėje, kad šiek tiek suminkštėtų. Smulkiai supjaustykite petražoles ir svogūnų laiškus. Viską sudėkite į kiaušinio plakinį ir išmaišykite. Masę supilkite į kepimo formą. Apibarstykite sūriu.
4. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20–30 min.
Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.