Aišku, prie tradicinių blynų ar vaflių džemas netiks, bet puikiai tiks prie naminių mėsainių su jautiena ar kalakutiena, prie kiaušinių – skystų ar scrambled, prie sūrio – ypač čederio. Ir, aišku, prie karštų sūrio sumuštinių.
Receptas – iš knygos „Food in jars“.
Ingredientai:
- 500 g supjaustytų geltonųjų pomidorų;
- 100 g cukraus;
- 30 ml citrinos sulčių;
- 1 valg. šaukšt. obuolių acto;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 arbat. šaukšt. čili dribsnių (arba pagal skonį);
- 1 arbat. šaukšt. šviežiai tarkuoto imbiero;
- 1 arbat. šaukšt. rūkytos paprikos.
Gaminimas:
Visus ingredientus sudėkite į puodą, užvirinkite. Tuomet sumažinkite ugnį iki vidutinės, vis pamaišydami virkite apie 45–60 min. – masė turėtų pasidaryti lipni, pomidorai suvirti. Dar karštus pomidorus supilkite į sterilizuotus stiklainius. Laikykite šaltai.
Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram