Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Strelkabelka receptas: karamelizuotų česnakų tarta

Ši tarta, adaptuota iš Yotamo Otollenghi knygos „Plenty“, kepta jau ne kartą ir patikrinta laiko. Ji skani šilta, skani šalta, tinka namie, tinka gamtoj, gerai su žaliais lapais, gerai ir be jų, tinka kaip pietūs, vakarienė ar tiesiog užkandis.
Karamelizuotų česnakų tarta
Karamelizuotų česnakų tarta / Strelkabelka nuotr.

Ingredientai:

  • 250 g sluoksniuotos bemielės tešlos;
  • 3 česnako galvos;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. balzamiko;
  • 120 ml vandens;
  • ¾ valg. šaukšt. cukraus;
  • 1/4 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. smulkiai kapoto rozmarino;
  • 1 arbat. šaukšt. smulkiai sukapoto šviežio čiobrelio;
  • 2 kiaušiniai;
  • 120 g minkšto tepamo ožkos pieno sūrio;
  • 120 g tarkuoto kieto sūrio;
  • 100 ml grietinėlės (32 proc.);
  • 100 ml graikiško jogurto.

Gaminimas:

1. Lengvai iškočiokite tešlą iki kepimo formos dydžio. Tešlą įdėkite į kepimo formą ir subadykite šakute. Ant viršaus uždėkite kepimo popieriaus ir užberkite sausomis pupelėmis. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Tuomet nuimkite pupeles ir popierių, dar kepkite apie 20 min.

2. Kol kepa tarta, pasiruoškite česnakus. Sudėkite juos į mažą puodelį, užpilkite vandeniu, užvirkite, virkite 3 minutes. Vandenį nukoškite ir česnakams leiskite nudžiūti.

3. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir sudėkite česnakus, kepkite juos ant didelės ugnies apie 2 minutes. Sumažinkite ugnį, supilkite balzamiką ir vandenį, kaitinkite apie 5 minutes. Suberkite cukrų, druską, sukapotus rozmariną ir čiobrelį. Kaitinkite viską iki skystis beveik visas išgaruos, o česnakai pasidengs sirupu. Palikite atvėsti.

4. Į dubenį įmuškite kiaušinius, lengvai šluotele suplakite, sudėkite ožkos pieno sūrį, suberkite tarkuotą kietąjį sūrį ir viską išmaišykite. Supilkite grietinėlę ir graikišką jogurtą. Sumaišykite viską iki vientisos masės.

5. Į iškepusią tartą supilkite gautą masę, ant viršaus tolygiai užberkite karamelizuotus česnakus. Viską šaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 30–40 minučių – tarta turi būti gražiai apskrudusi.

Strelkabelka nuotr./Karamelizuotų česnakų tarta
Strelkabelka nuotr./Karamelizuotų česnakų tarta

Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų