Keptas moliūgas su lęšiais
(su lengvais pakeitimais iš Ottolenghi „Simple“)
Ingredientai:
- 1 vidutinio dydžio moliūgas, supjaustytas riekelėmis, bet nenuluptas;
- 2 svogūnai, stambiai supjaustyti;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- džiovintų šalavijo lapelių (arba šviežių);
- 100 g lęšių;
- 1 citrina, reikės tarkuotos žievelės ir 2 valg. šaukšt. sulčių;
- 1 česnako skiltelė, sutraiškyta;
- šviežių petražolių ir mėtų lapų, stambiai sukapotų;
- 100 g minkšto mėlynojo pelėsinio sūrio;
- druskos ir pipirų.
Gaminimas:
1. Dideliame dubenyje moliūgo riekes ir svogūnus gerai sumaišome su 2 valg. šaukšt. aliejaus, šalavijo lapais, 3/4 arbat. šaukšt. druskos ir pipirų. Išdėliojame ant skardos, išklotos kepimo popieriumi.
2. Kepame 25–30 min. 220 laipsnių temperatūroje. Ištraukiame iš orkaitės ir leidžiame atvėsti 10 min.
3. Kol kepa moliūgai, išverdame lęšius, nukošiame. Sumaišome su likusiais ingredientais (išskyrus sūrį), 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus ir 1/4 arbat. šaukšt. druskos.
4. Sumaišome moliūgus su lęšiais. Užbarstome gabaliukais pjaustytu sūriu.
Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram