Iš tiesų naudojamas prieskonių miksas yra skirtas vištai ištrinti. Kažkada nužiūrėjau jį iš šefo Yotamo Ottolenghi, bet laikas parodė, kad tinka ir šakninėms daržovėms. Tai jei šalia kepsit vištą, trinkit tais pačiais prieskoniais. Gausit puikų rezultatą.
Ingredientai:
- 400 g pastarnokų;
- 400 g morkų;
- 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 arbat. šaukšt. malto imbiero;
- 1 arbat. šaukšt. cinamono;
- 4 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 1/2 arbat. šaukšt. druskos (arba pagal skonį);
- 3 valg. šaukšt. medaus;
- keletas šakelių šviežių čiobrelių;
- 3 sutraiškytos česnako skiltelės;
- 100 g lazdyno riešutų.
Gaminimas:
1. Nuskutame pastarnokus ir morkas. 5 minutėms sumetame į verdantį vandenį, nukošiame. Daržovių nebūtina apvirti, bet man taip skaniau. Galite ir tiesiai kepti orkaitėje.
2. Visus ingredientus, išskyrus riešutus, sumaišome. Gauta mase užpilame pastarnokus ir morkas, permaišome viską, kad tolygiai pasidengtų.
3. Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 30–40 min., arba kol iškepa.
4. Lazdyno riešutus sausai pakepiname keptuvėje, atvėsiname, nulupame odelę ir užberiame ant iškeptų daržovių.
Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram