Triukas: jis toks paprastas, kad... Kodėl aš to iki šiol nesugalvojau? Bet kaip sakoma – nieko nėra akivaizdaus. Gal tik aš viena esu likus, kuri šito iki šiol nedaro ir vis dar nuosekliai laikosi tešlos gaminimo eigos: pagaminti tešlą, tuomet kišti ją į šaldytuvą, tuomet kočioti ir dėti į kepimo formą.
Pasirodo yra genialiai paprastas būdas, kurį man papasakojo K. O tai yra: iš karto dar minkštą tešlą įkloti į kepimo formą ir tuomet jau šaldyti šaldytuve. Ar skonio prasme kas nors keičiasi? Ne. Bet esmė ta, kad minkštą tešlą daug lengviau yra įdėti kepimo formą, nei ją kočioti vėsią. Po to vis tiek reikės kišti į šaldytuvą. Būtent tai aš ir pakeičiau recepto aprašyme.
Ingredientai (22 cm skersmens kepimo formai):
tešlai (patee brisee):
- 125 g kambario temperatūros sviesto;
- 1/2 arbat. šaukšt. cukraus pudros;
- 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
- 2 valg. šaukšt. pieno;
- 1/2 kiaušinio trynio;
- 170 g miltų.
įdarui:
- 375 g pieno;
- 375 g negazuoto mineralinio vandens;
- 4 kiaušiniai;
- 210 g cukraus;
- 60 g kukurūzų krakmolo.
Gaminimas:
tešla:
1. Mikseriu ar virtuviniu kombainu lėčiausiu greičiu išplakite sviestą su cukraus pudra.
2. Druską ištirpinkite piene ir supilkite į tešlą. Mikseriu išmaišykite, tuomet sudėkite kiaušinio trynį. Turite gauti vienalytę masę.
3. Palaipsniui suberkite miltus ir išmaišykite, kol ingredientai tiesiog susimaišo. Čia jau persistengti labai nereikia.
4. Dabar tešlą galite šiek tiek pabarstyti miltais (jei limpa prie rankų), tuomet iškočiokite ir įklokite į kepimo formą, kraštai turėtų būti 3 cm aukščio. Kiškite į šaldytuvą bent valandai, o geriausiai – per naktį.
Įdaras:
5. Puodelyje užvirinkite pieną su mineraliniu vandeniu.
6. Didesniame puode šluotele sumaišykite kiaušinius, cukrų ir krakmolą. Tuomet po truputį supilkite verdantį pieną, nuolatos maišykite šluotele. Masę užvirinkite ir virkite 5 minutes nuolatos maišydami. Masė gerokai sutirštės.
7. Palikite atvėsti, bet periodiškai vis pamaišykite.
8. Tešlą išimkite iš šaldytuvo ir 30 minučių įkiškite į šaldymo kamerą.
9. Supilkite įdarą į šaltą kepimo formą.
10. Kepkite 170 laipsnių temperatūroje apie 1 val. – pajudinus flaną masė pačiame centre turi šiek tiek judėti.
11. Iškepus leiskite visiškai atvėsti ir įkiškite į šaldytuvą, kad dar viskas susistovėtų.
Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram