15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Strelkabelka receptas: marinuoti kiaušiniai sojos padaže

Tai vienas geresnių receptų, demonstruojantis, ką galima padaryt su kiaušiniais. Pakankamai universalus: marinuotus kiaušinius galite naudoti visur, kur tik sugalvosit – į salotas, prie kokių nors azijietiškų patiekalų, pusryčiams ar vakare, kai grįžti vėlai, valgyt kaip ir per vėlu, tačiau vis tiek kažko norisi. Tada galima praryti vieną kiaušinį, tiesiog lengvai apibarsčius druska ir pipirais.
Marinuoti kiaušiniai sojos padaže
Marinuoti kiaušiniai sojos padaže / Strelkabelka.lt nuotr.

Sandariai uždaryti, šie kiaušiniai laikosi iki mėnesio, bet dingsta gerokai greičiau. Jei sugalvosit marinate juos palaikyti per naktį, nes „o kas čia jiems gali atsitikti?“, žinokit, tikrai nepatariu, nes pasidaro gerokai per sūrūs. Kai sakoma, been there, done that. Ir labiausiai juose man patinka poskystis trynis. Geriausia kiaušinio dalis, ar ne?

Ingredientai:

  • 6 dideli kiaušiniai.

marinatui:

  • 6 valg. šaukšt. šilto vandens;
  • 1 valg. šaukšt. cukraus;
  • 2 valg. šaukšt. šerio acto (arba tiktų ir ryžių actas);
  • 180 ml sojos padažo.

Gaminimas:

1. Visus marinato ingredientus gerai išmaišykite.

2. Užvirkite vandenį, atsargiai įleiskite kiaušinius ir virkite 7 minutes. Tuomet kiaušinius sudėkite į šaltą vandenį, geriausia su ledukais, kad sustabdytumėte virimą (bet į šį triuką aš žiūriu pro pirštus, tiesiog atšaldau šaltame vandenyje).

3. Kai kiaušiniai atvėsta, juos nulupkite ir sudėkite į marinatą. Laikykite nuo 2 iki 6 val. Kuo ilgiau laikysite, tuo sūresni bus. Tiesa, kiaušiniai turi būti visiškai panirę marinate – paspauskite juos kokia mažesne lėkšte.

Strelkabelka.lt nuotr. /Marinuoti kiaušiniai sojos padaže
Strelkabelka.lt nuotr. /Marinuoti kiaušiniai sojos padaže

Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais