Ingredientai (20 cm skersmens kepimo formai):
- 225 g miltų;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 225 g cukraus;
- 2 kiaušiniai;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės pupelių pastos;
- 150 g ištirpinto sviesto;
- 350 g nuluptų, gabaliukais supjaustytų rabarbarų;
- 2 valg. šaukšt. abrikosų uogienės (paviršiui aptepti);
- 1 valg. šaukšt. vandens.
Gaminimas:
1. Miltus, kepimo miltelius ir cukrų gerai permaišykite dubenyje. Įmuškite kiaušinius, sudėkite vanilės pastą ir supilkite lydytą sviestą. Plakikliu viską gerai išplakite – darykite tą apie minutę.
2. Suberkite rabarbarus, viską permaišykite.
3. Sviestu ištepkite 20 cm kepimo formą. Supilkite tešlą.
4. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40–45 min. Įkišus medinį pagaliuką, pyragas turi būti sausas. Jei dar „žalias“ – kepkite dar šiek tiek.
5. 2 valg. šaukšt. abrikosų uogienės sudėkite į mažą puodelį, įpilkite 1 valg. šaukšt. vandens. Viską išmaišykite ir užvirinkite. Šiek tiek pavirkite, kol pradės tirštėti. Nukelkite nuo ugnies, leiskite pravėsti. Konditeriniu teptuku aptepkite pyrago paviršių.
Arba galite pyragą tiesiog apibarstyti cukraus pudra. Arba galite visai nieko nedaryti.
Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.