Ir dar – čia yra daugiau obuolių nei pačios tešlos. Tai man irgi patinka.
Be jokių adaptacijų paimtas iš Dorie Greenspan knygos „Around My French Table“. Patiekite su plakta grietinėle.
Ingredientai (20 cm skersmens kepimo formai):
- 95 g miltų;
- ¾ arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- žiupsnis druskos;
- 4 dideli obuoliai (skirtingų rūšių);
- 2 dideli kiaušiniai;
- 150 g cukraus;
- 3 valg. šaukšt. romo, konjako ar brendžio;
- ½ arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
- 115 g ištirpinto ir atvėsinto sviesto.
Gaminimas:
1. Miltus, kepimo miltelius ir druską šluotele gerai permaišyktie dubenyje.
2. Nulupkite obuolius, išpjaukite sėklas ir supjaustykite 3–5 cm gabaliukais.
3. Kiaušinius išplakite iki putų. Suberkite cukrų ir elektriniu plaktuvu plakite 1 minutę.
4. Supilkite brendį ir vanilės ekstraktą. Gerai išmaišykite.
5. Į kiaušinių-cukraus masę įmaišykite pusę miltų – atsargiai išmaišykite, supilkite pusę tirpinto sviesto, vėl išmaišykite. Tuomet įmaišykite likusius miltus ir supilkite likusį sviestą. Tešlą gauname gan skystą – maždaug jogurto konsistencijos.
6. Suberkite į tešlą obuolius ir išmaišykite, kad obuoliai tolygiai pasidengtų tešla.
7. Kepimo formą gausiai ištepkite sviestu. Kepkite 175 laipsnių temperatūroje 50–60 minučių.
8. Iškepus pyragui leiskite pravėsti apie 10 minučių, o tada jau galite išimti iš formos.
Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram