Kadangi kekso formulė yra visiškai klasikinė, sumažinau cukraus kiekį. Minus 30 procentų yra ta riba, kai tai dar nepakenkia kepiniui ir jo skoniui. Tiesa, kiekvienu atveju reikia žiūrėti į receptą – tai ne visada gali pasiteisinti. Tą būtų visai pravartu žinoti vienai Vilniaus kepyklai, kuri labai nori kepti su kuo mažiau cukraus, bet rezultatas – antrą kartą ten pirkti man nekyla noras... Eat your sugar, people!
Ingredientai (kepimo formai – 200x110x75 mm):
- 110 g miltų;
- 1/2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 115 g maltų migdolų;
- 225 g kambario temperatūros sviesto;
- 225 g cukraus (dėjau 160 g);
- 1 apelsino tarkuota žievelė;
- 1 citrinos tarkuota žievelė;
- 4 kiaušiniai;
- 20 g aguonų.
Gaminimas:
1. Miltus persijokite kartu su kepimo milteliais. Sumaišykite su maltais migdolais.
2. Sviestą išplakite su cukrumi iki purios ir balkšvos masės – apie 5 minutes. Suberkite tarkuotą citrinos ir apelsino žieveles, išmaišykite. Toliau plakant po vieną įmuškite kiaušinius. Per kelis kartus suberkite miltų ir migdolų mišinį. Išmaišykite. Ir galiausiai įmaišykite aguonas.
3. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45–50 minučių – įkišus medinį pagaliuką jis turi būti sausas. Jei ne, pakepkite dar šiek tiek. Iškepus keksui, leiskite jam dar pravėsti kepimo formoje 10 min., tuomet išimkite ir padėkite ant grotelių.
Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram