Strelkabelka receptas: pastarnokų pyragas su anyžiais ir apelsinais

Tai antrasis mano išbandytas receptas iš Yotamo Ottolenghi knygos „Sweet“ su, kiek netikėta, pastarnokais. Kaip ir didžioji dalis daržovių pyragų, šis taip pat yra gana klasikinis: su riešutais ir razinomis, panašios į kitus tekstūros bei skonio, užteptas riebiu kremu. Tik gal išsiskiria naudojamais prieskoniais – muskatu ir anyžiumi. Na, bent jau mano akis nebuvo užkliuvusi už tokių prieskonių anksčiau.
Pastarnokų pyragas su anyžiais ir apelsinais
Pastarnokų pyragas su anyžiais ir apelsinais / Strelkabelka nuotr.

Ingredientai:

  • 150 g pekano riešutų (galite keisti graikiniais);
  • 450 g pastarnokų, sutarkuotų burokine tarka;
  • 100 g razinų;
  • 1 valg. šaukšt. šviežiai tarkuotos apelsino žievelės;
  • 3 dideli kiaušiniai;
  • 225 g cukraus;
  • 280 ml saulėgrąžų aliejaus;
  • 190 g miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. malto cinamono;
  • 1 1/2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 1/2 arbat. šaukšt. sodos;
  • 1 arbat. šaukšt. malto muskato;
  • 1 arbat. šaukšt. malto anyžiaus (arba puikiai tinka pankolis);
  • 3/4 arbat. šaukšt. druskos.

kremui:

  • 300 g kreminio sūrio, kambario temperatūros;
  • 150 g cukraus pudros;
  • 125 ml riebios grietinėlės;
  • 1 1/2 arbat. šaukšt. malto anyžiaus;
  • 1 arbat. šaukšt. šviežiai tarkuotos apelsino žievelės.

Gaminimas:

1. Iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pakepinkite riešutus apie 10 min. Visiškai atvėsinkite ir stambiai supjaustykite. Sumaišykite su pastarnokais, razinomis ir apelsino žievele.

2. Kiaušinius ir cukrų plakite apie 2 minutes, kol gausite balkšvą ir kreminę masę. Nesustojant plakdami po truputį supilkite aliejų.

3. Miltus, cinamoną, kepimo miltelius, sodą, muskatą, anyžių (arba pankolį) ir druską gerai permaišykite šluotele. Per kelis kartus įmaišykite į tešlą.

4. Per kelis kartus sudėkite ir pastarnokus, riešutus, razinas, apelsino žievelę. Ir gerai viską išmaišykite.

5. Krėskite į kepimo formą ir kepkite iki 210 °C įkaitintoje orkaitėje 60 minučių – įkišus ir ištraukus medinį pagaliuką, jis turi būti sausas. Jei ne, dar pakepkite. Jeigu pyrago paviršius pradeda pernelyg ruduoti, o pyragas dar neiškepęs – uždenkite viršų folija ir kepkite toliau. Iškepus visiškai atvėsinkite kepimo formoje, o tuomet išimkite.

6. Kremui pirmiausia suplakite kreminį sūrį iki purumo. Suberkite persijotą cukraus pudrą ir išplakite iki vientisos masės. Supilkite grietinėlę. Plakite dar apie 1–2 minutes. Įmaišykite anyžių ir apelsino žievelę. Kremu aptepkite visiškai atvėsusio pyrago paviršių.

Strelkabelka nuotr./Pastarnokų pyragas su anyžiais ir apelsinais
Strelkabelka nuotr./Pastarnokų pyragas su anyžiais ir apelsinais

Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis