Keptos plekšnės
Jos iškeptos paprastuoju būdu – pašlakstytos aliejumi, druska ir pipirais. Toliau – orkaitė, įkaitinta iki 180 laipsnių, ir 30 minučių kepimo. Su žuvimi kaip visada – kuo paprasčiau, tuo geriau, ar ne?
Petražolių salotos
Ingredientai:
Padažui:
- 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 arbat. šaukšt. prieskonių za’atar;
- 1/2 arbat. šaukšt. maltų kalendros sėklų;
- 1/4 arbat. šaukšt. malto kumino;
- 2 sutraiškytos česnako skiltelės;
- 1/2 arbat. šaukšt. kvapiųjų pipirų;
- 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių.
Salotoms:
- 80 g petražolių;
- 40 g svogūnų laiškų;
- 1 raudona paprika;
- 40 g virtų neskaldytų speltos kruopų (arba perlinių kruopų);
- 40 g anakardžių riešutų, kepintų ir stambiai sukapotų.
Gaminimas:
1. Sumaišome visus padažo ingredientus ir atidedame į šalį.
2. Petražoles, svogūnų laiškus smulkiai sukapojame. Papriką supjaustome kubeliais. Dubenyje sumaišome su virtomis speltos kruopomis ir anakardžių riešutais.
3. Užpilame salotas padažu ir gerai viską permaišome. Jei reikia, įberkite druskos. Paliekame apie 10–20 min „susigulėti“ skoniams.
4. Patiekiame su keptomis plekšnėmis.
Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.