Nijolė Marcinkevičienė savo knygoj „Metai už stalo“ pateikia šešis šaltibarščių variantus, „Didžioji virėja“ – penkis, gerai panaršius internete dar rastume visokių variantų. Ir jie visi yra skirtingi, kai kurie net ir keistoki. Ir visada atrodo teisingiausias tas variantas, prie kurio esi pripratęs, nes taip tiesiog gamina tavo šeimoj.
O kadangi aš šaltibarščių šiaip jau negaminu, tai ir neturiu savo varianto, bet skolinuosi šaltibarščius su varške iš N.Marcinkevičienės „Metai už stalo“. Su pakeitimais, aišku. Kiekius galite drąsiai keisti – pilkit daugiau pieno, jei mėgstat skysčiau, dėkit daugiau/mažiau burokėlių. Agurkai čia irgi visai nepamaišytų.
Šaltibarščiai su varške
Ingredientai:
- 200 g varškės;
- 0,5 l pieno arba vandens;
- 200 g grietinės;
- 4 valg. šaukšt. burokėlių, marinuotų obuolių sultyse;
- svogūnų laiškų;
- krapų;
- cukraus;
- druskos.
Gaminimas:
1. Varškę, pieną ir grietinę suplakite elektriniu smulkintuvu.
2. Sudėkite burokėlius, smulkiai supjaustytus krapus ir svogūnų laiškus. Pagal skonį įberkite druskos ir cukraus. Viską gerai išmaišykite.
3. Su kuo tiekti, aiškinti, matyt, nereikia.