„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Strelkabelka receptas: senovinė mielinė boba Velykoms

Mielinius kepinius gyvenime esu kepusi keletą kartų. Ir tų kartų rezultatas manęs visai netenkino. Šį kartą itin atidžiai skaičiau receptą bene 5 kartus. Na, ir ką? Pavyko puikiai – minkšta ir puri boba. Kaip ir visi mieliniai kepiniai, skaniausia yra pirmą dieną, bet ir antrą dieną šita boba vis dar buvo minkšta (per naktį laikiau uždengtą).
Senovinė mielinė boba
Senovinė mielinė boba / Strelkabelka nuotr.

Ji man priminė itališką „colombą“ – vietoj razinų įdėjus ten cukatų, gal šiek tiek daugiau cukraus, tikrai labai panašų rezultatą gautume. Iš šio kiekio gausit 2 bobas. Aš dariau iš pusės.

Mielinė boba

Ingredientai:

įmaišalui:

  • 30 g šviežių mielių;
  • 100 ml šilto vandens (46–49 C);
  • 1 arbat. šaukšt. cukraus.

tešlai:

  • 570 g miltų;
  • 350 ml šilto pieno (38 C temperatūros);
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 200 g cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. tarkuotos apelsino žievelės;
  • 1 arbat. šaukšt. tarkuotos citrinos žievelės;
  • 4 lašai migdolų ekstrakto;
  • 10 trynių;
  • 115 g minkšto sviesto;
  • 250 ml razinų, mirkytų rome.

glajui:

  • 1 valg. šaukšt. romo;
  • 1 valg. šaukšt. vandens;
  • 200 g cukraus pudros;
  • 1 arbat. šaukšt. citrinos sulčių.
Strelkabelka nuotr./Senovinė mielinė boba
Strelkabelka nuotr./Senovinė mielinė boba

Gaminimas:

1. Rušiame įmaišalą. Mieles ištrinkite su cukrumi ir ištirpinkite šiltame vandenyje. Leiskite šiek tiek pastovėti, kol mielės lengvai paviršiuje suputos – apie 10 min.

2. Ruošiame tešlą. Į virtuvinį kombainą suberkite pusę miltų, supilkite šiltą pieną ir druską. Išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite suputojusias mieles. Vėl išmaišykite.

3. Suberkite cukrų, apelsinų ir citrinos žieveles, migdolų ekstraktą. Įjunkite kombainą ir tegul ten viskas maišosi. Po vieną įleiskite trynius. Tuomet dalimis suberkite likusius miltus ir gabaliukais sumeskite minkštą sviestą. Tešla tegul maišosi apie 10 min. – kada ji atlimpa nuo sienelių, tai jau ženklas, kad viskas. Tešla turi būti minkšta ir blizganti. Dabar tešlą uždenkite rankšluosčiu ir leiskite jai pakilti dvigubai. Procesas trunka apie valandą ar ilgiau.

4. Razinas nusausinkite. Suberkite jas į tešlą ir išminkykite.

5. Kepimo formas ar formą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais ar džiūvesėliais, perteklių iškratykite. Tešlos dėkite 1/3 formos. Uždenkite rankšluosčiu ir leiskite pakilti dar kartą – apie 1 val. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35–40 min. arba kol iškepa. Ištraukite bobą ir leiskite visiškai atvėsti ant grotelių.

6. Ruošiame glajų. Puodelyje pašildykite romą su vandeniu, suberkite cukraus pudrą ir supilkite citrinos sultis. Viską gerai išmaišykite. Apliekite bobą glajumi.

Strelkabelka nuotr./Senovinė mielinė boba
Strelkabelka nuotr./Senovinė mielinė boba

Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“